Nu gælder det dyrebare point mod Brøndby

27. mar. 2013

Med tre indbyrdes kampe på godt fem uger kommer Esbjerg fB og Brøndby IF til at se en del til hinanden i dette forår. Uagtet at begge hold er blot en kamp fra at spille sig i finalen i DBU Pokalen, måler superligakampen fredag aften på Blue Water Arena sig i betydning med de to pokalsemifinaler – mindst.

- Det ville være dumt at underspille kampens betydning, for alle ved, hvor vigtig den er i bundstriden i Superligaen. Jeg tror dog, det er vigtigt, at vi ikke går for meget ind i den enkelte kamps betydning, seks point og alt det der. I stedet skal vi fortsætte med at bygge videre på den gode start, vi har fået på foråret, siger EfB-cheftræner Jess Thorup.

Inklusive pokalopgøret for to uger siden har EfB spillet uafgjort de seneste tre gange mod Brøndby IF, alle på udebane. Jess Thorup føler, EfB var heldig med at få 2-2 i november i Brøndby, hvorimod der resultatmæssigt var mere i de to 1-1-opgør, både ligakampen i august og pokalkampen for nylig.

- Resultaterne er nok et meget godt billede af de to holds jævnbyrdighed og af en liga, hvor alle slår alle, og de fleste kampe er meget lige, siger Jess Thorup.

EfB skal spille otte kampe den næste måned, heriblandt den udsatte kamp mod SønderjyskE 9. april og pokalsemifinalen mod Brøndby 18. april. De 16 dages kamppause inden påskekampen mod Brøndby er brugt til at bygge på med fysik og hurtighed, inden det går løs med et kampprogram, der kun giver plads til restitution og forberedelse ind imellem.

- Vi har også øvet videre på det spillemæssige og taktiske plan, herunder afslutningsspillet. Vi kan blive bedre på alle parametre, men vi vil gerne lave flere mål, siger Jess Thorup.

I forhold til den seneste superligakamp mod AaB vender Hans Henrik Andreasen og Jonas Knudsen tilbage efter en karantænedag, og Arnór Smárason er også ny i 20-mandstruppen.

I højre side ses EfB's trup til kampen i Superligaen mod Brøndby IF fredag den 29. marts kl. 17.00 på Blue Water Arena.

Af Frede Madsen

nyheder_divider