OB-skandinaver straffede EfB

01. Dec. 2012

I løbet af 22 minutter i anden halvleg sørgede OB's offensivspillere, Andreas Johansson og Marcus Pedersen, for omvendte fortegn i revancheopgøret i Odense, der endte 3-0 til værterne. 

OB havde revanche til gode efter EfB's 3-0-sejr på Blue Water Arena i september, men det var igen esbjergenserne, der så bedst ud i kampens indledning. Jesper Lange afsluttede to gange optimistisk inden for det første kvarter, og det var kendetegnende for et EfB-hold, der virkede markant mere målsøgende end hjemmeholdet.

Unge Mohamed Diarra skulle fra sin position på venstre back dæmme op for de hidsige raids fra Jakob og Peter Ankersen, men han kom i den grad på overarbejde. Midt i halvlegen tog Peter en lang tur og sparkede i sidenettet, og brormand Peter blev forhindret i at forsøge samme model, da Michael Silberbauer nedlagde tempotvillingen og modtog et gult kort.

Hradecky måtte give hjørnespark på Esben Ruuds afslutning efter 27 minutter, inden han ti minutter senere kunne se sin skadede kollega Mads Toppel lade sig erstatte af rutinerede Jesper Christiansen. OB-offensiven livede op mod halvlegens slutning, og i det sidste minut misbrugte EfB's gamle nummer 20, Hans Henrik Andreasen, halvlegens største tilbud, da han headede på stolpen efter et af sine karakteristiske indløb.

Johansson åbnede for tredje gang i træk

OB's opvågning blev hjulpet yderligere på vej ti minutter inde i anden halvleg. Et indadskruet hjørnespark blev flækket videre af Daniel Høegh, og en helt blank Andreas Johansson kunne nemt sparke OB på vinderkurs. Det er tredje gang i træk, at svenskeren har åbnet målscoringen, når EfB har været på besøg.

Kort efter troede anfører Nicolai Høgh, at han havde udlignet, da Jesper Christiansen tabte bolden ud i fødderne på ham, men han blev korrekt dømt offside. Anføreren dukkede op på en dødbold senere i halvlegen, men denne gang stod målscorer Johansson i vejen på stregen.

OB's nordiske spillere kom til at gøre endnu mere ondt. Nordmanden Marcus Pedersen afsluttede kampens bedste kombinationsangreb med en kølig 2-0-scoring i 67. minut, og ti minutter senere vandt han en anelse for nemt to dueller med Høgh og Lukas og fordoblede sin personlige målhøst fra en halvspids vinkel.

EfB's offensive bidrag begrænsede sig til to akrobatiske saksesparksforsøg fra Braithwaite og Jakob Ankersen i en halvleg, som ikke bød på mange af de opløftende momenter, som første halvleg indeholdt. Hjemmeholdets højere afslutningskvalitet gjorde forskellen på en aften, hvor OB fik en ikke synderligt køn, men fortjent revanche.

Thorup: Vi mangler overskud og kvalitet

- Vi holdt OB fra chancer i første halvleg, og vi ville gerne fortsætte med at holde dem under kontrol. Vi vidste godt, at de ville komme med fysik og styrke på dødbolde, og derfor er det ærgerligt, at det netop er en dødbold, der sætter dem i gang, siger cheftræner Jess Thorup.

- Vi er ikke gode nok til at lægge dem under tryk, og det ser ikke ud til, at vi har overskuddet. Det skal ikke være nogen undskyldning, at vi har spillet tre kampe på seks dage, for der mangler også kvalitet, og på baggrund af de sidste tyve minutter er OB's sejr helt fortjent, erkender cheftræneren.

Af Jesper Toft Madsen

nyheder_divider