Omstilling fra Saint-Etienne til Viborg

24. aug. 2013

Sceneskiftet fra en kamp på en fyldt Blue Water Arena mod et fransk tophold til en udekamp mod en dansk oprykker i Superligaen mindre end tre døgn senere kan forekomme voldsomt. For Esbjerg fB står vigtige point i kampen om at konsolidere positionen i den øverste halvdel af ligaen på spil, når holdet søndag eftermiddag møder Viborg FF.

- Jeg håber, vi magter at håndtere omstillingen. Det er en kamp, der gælder tre point, og sådan en kamp skal vi være i stand til at spille. Vi vil gerne tage til Frankrig med selvtillid, tro på egne evner og en god fornemmelse, og hvis spillerne har lyst til at spille mod Saint-Etienne på torsdag, skal de vise det i kampen mod Viborg, siger EfB-cheftræner Niels Frederiksen.

Viborg vandt senest sæsonens første sejr, da holdet på udebane vandt 3-0 over SønderjyskE, og Thomas Dalgaard har taget det høje scoringsgennemsnit med sig op i Superligaen. Han har ligesom EfB’s Mick van Buren scoret et mål pr. kamp hidtil.

- Viborg er et af de få hold, der kun har tabt en kamp – en færre end os – holdet har scoret i alle kampe, to mål i snit, og har ikke tabt på hjemmebane. Viborg har en god organisation og to skarpe angribere i Dalgaard og Stankov, så mange ting gør det til et svært hold at spille imod, siger Niels Frederiksen.

Der var en let stemning og masser af smil under EfB’s lørdagstræning på Esbjerg Atletikstadion, kun godt halvandet døgn efter, at EfB lod sig hylde af sit hjemmepublikum efter en af de største internationale triumfer i klubhistorien, den uforglemmelige 4-3-sejr over AS Saint-Etienne i play-off-runden til Europa League. Det tætte kampprogram er ikke noget stort tema i truppen.

- Jeg så i foråret EfB spille mange kampe på kort tid i flere turneringer, og det gik udmærket. Det forventer jeg også, at de som professionelle fodboldspillere kan nu, siger Niels Frederiksen.  

I forhold til nederlaget i Randers er Magnus Lekven tilbage efter sygdom, og Pape Pate Diouf kan få ligadebut. Jerry Lucena glider ud af 19-mandstruppen.

Af Frede Madsen

nyheder_divider