Pragtfuld påske i EfB

01. Apr. 2013

Esbjerg fB gentog kunststykket fra langfredag, og tog endnu et skridt væk fra bunddysten, ved at besejre AaB anden påskedag.

Der var forårsstemning på Blue Water Arena, da solen skinnede fra en skyfrihimmel og næsten 6700 mennesker havde taget turen til Gl. Vardevej. Dette lod EfB sig inspirere af, og startede kampen offensivt og aggressivt.

Efter ti minutter gik esbjergenserne dog noget ned i tempo, og overlod langsomt initiativet til AaB. Dette havde nær udmønstret sig i en scoring, da Kenneth Emil Petersen, efter hjørnespark headede mod mål. Lukas Hradecky viste sig heldigvis endnu en gang som en sikker sidste mand, og fik bokset bolden over mål. Aab fortsatte dog med at dominere den første halvleg, og det var et par slukørede esbjergensere, der gik til pause efter de første 45 minutter.

I anden halvleg var der mere tro på tingene hos EfB, og de var således i langt større kontrol over kampen.

Midt i anden halvleg blev Martin Braithwaite væltet på kanten af feltet, hvorefter Hans Henrik Andreasen spillede videre men også blev væltet, og dommer Kenn Hansen måtte fløjte for frispark. Frisparket tog Sebastian Andersen sig af, og da bolden knækkede voldsomt i luften, snød den målmand Nicolai Larsen, og gik via hans handsker i mål.

Efter dette stillede EfB sig længere tilbage på banen, og levede godt på omstillinerne uden at AaB blev farlige. Det lykkedes derfor for esbjergenserne at holde føringen til dommerens slutfløjt, og slutte påsken af med seks point ud af seks mulige.

- Det har været en fantastisk påske! Vi har fået en supergod start, hvor vi er ubesjrede, har fået ti point i fire kampe, og nu har elleve clean sheets. Dette giver en rigtig god base, der gør at vi er med i alle kampe. Stor tak til fansene for den fantastiske støtte de giver, sagde Jess Thorup efter kampen.

- Vi har god tro på tingene og momentum for tiden, og det frigiver nogle ressourcer i et tætpakket forårsprogram. Der er god bredde i truppen, og i dag giver dette point ved at Sebastian Andersen starter inde, tilføjede han.

Af Rasmus R. Nejstgaard

nyheder_divider