Sejr over tophold giver tro på mere i Odense

30. Nov. 2012

1-0-sejren over FC Nordsjælland gav Esbjerg fB en perfekt start på årets tre sidste superligakampe mod hold fra den bedste halvdel. Nu venter udekampe mod OB og Randers FC, hvor point vil give yderligere selvtillid og polstre EfB til en spændende forårssæson.

- Hjemmekampen mod OB i september indledte hele vores gode periode, hvor vi kun har tabt to af de seneste 10 kampe. Vi har vist, at vi er i stand til at løse opgaven mod et hvilket som helst hold, og vi har for tiden nærmest en fornemmelse af, at vi ikke kan tabe. Selv i de kampe, hvor vi ikke har spillet fantastisk, har vi fået point, siger EfB-cheftræner Jess Thorup.

Han har trods 3-0-sejren over OB 14. september samme tro på, at OB vil ende i top tre-fire af Superligaen, som han havde inden sæsonen. Holdets sammensætning af erfarne profiler, heriblandt landsholdsspillere fra Danmark og Norge, og spændende unge spillere som den til EfB-kampen karantæneramte komet, Rasmus Falk, gør OB til en stærk enhed.

EfB har efter de seneste gode resultater lagt lidt luft til nedrykningspladserne, der dog hurtigt kan rykke truende nær igen, hvis den gode rytme brydes.

- Vi vil fortsætte med at kigge nedad i tabellen frem til 33. spillerunde. Men jo mere vi kan sætte ind på kontoen i de svære udekampe mod OB og Randers, jo bedre ser det ud for os, siger Jess Thorup.

Med til stimen af gode resultater hører 2-1-sejren i kvartfinalen i DBU Pokalen mod Lyngby BK onsdag aften. Her kunne EfB aflaste flere spillere, så de er friske til udfordringen i Odense. Jerry Lucena er tilbage efter landskampe for Filippinerne, og ligeledes erfarne Martin Bergvold er også i truppen. De afløser de to unge spillere, Casper Nielsen og Steven Somers.

Til højre ses EfB's trup til kampen i Superligaen mod OB lørdag den 1. december kl. 17.00 på Tre-For Park.

Af Frede Madsen

nyheder_divider