Sejren over Silkeborg giver ny energi

07. Nov. 2012

Sejren i det vitale bundopgør i Superligaen mod Silkeborg IF søndag har frigivet nye kræfter i Esbjerg fB’s trup, og det ekstra brændstof tager EfB med sig til ottendedelsfinalen i DBU Pokalen mod AaB torsdag kl. 18.00 på Blue Water Arena.

- De tre point mod Silkeborg har tydeligt kunnet mærkes i løbet af ugen. Der er frigjort ressourcer, humøret er højt, der har været intensitet i træningen – en rigtig god træningsuge – og det skal vi bære videre til kampen mod AaB, siger cheftræner Jess Thorup.

EfB vandt overraskende sæsonens første superligaopgør mod AaB med 2-0 i september i Aalborg, og det kunne forlede nogen til at tro, at opgaven bliver nemmere på hjemmebane. Den forventning skyder Jess Thorup ned.

- Pokalturneringen har sit eget liv, og jeg forventer ikke nogen nemmere kamp. AaB er et godt hold og ligger fortjent på tredjepladsen i Superligaen, nok til overraskelse for mange, for klubben er i gang med et projekt med at spille egne, unge spillere ind på holdet. Vi er med et lignende projekt tæt på AaB, der dog nok er et år længere fremme med at give de unge spilletid på et højere niveau, siger Jess Thorup.

Skulle Thorup vælge mellem overlevelse i Superligaen og en pokalfinale, ville valget være nemt, men han vurderer, at EfB har styrken og bredden til at forfølge begge mål. Den foreløbige 19-mandstrup er ikke meget forandret i forhold til 1-0-sejren over Silkeborg. Arnór Smárason vender tilbage, og Kenneth Fabricius er fortsat ude med et trykket ribben efter et sammenstød med SønderjyskE-målmand Håkon Opdal.

Af Frede Madsen

nyheder_divider