Semifinalen venter EfB i foråret

28. Nov. 2012

Pokaleventyret fortsætter med to interessante semifinaleopgør i DBU Pokalen til foråret, for Esbjerg fB sendte Lyngby BK ud af pokalturneringen i en kamp, hvor værterne blev reduceret til ti mand allerede i første halvleg. 

På en noget ugæstfri bane i det sjællandske indledte EfB i det spilstyrende humør. Med syv minutter på klokken burde Kenneth Fabricius have bragt gæsterne i front, da Jakob Ankersen alene med målmanden spillede lejesvenden fri på midten.

Halvlegens mest bemærkelsesværdige situation faldt cirka halvvejs. Lyngbys Jeppe Brandrup tog et frispark, og åbenbart for tidligt ifølge dommer Michael Johansen, for Lyngby-spilleren modtog en advarsel. I stedet for at rette ind og vente på dommerens fløjt sparkede Brandrup atter uden startsignal, og så var hjmmeholdet reduceret til ti mand.

Den noget uheldige udvikling set med Lyngby-øjne gjorde naturligvis, at EfB satte sig tungere på spillet, men det var Lyngby, der fik to meget store muligheder for at udligne kort efter udvisningen. De gav imidlertid ikke afkast, og i stedet straffede de store de små, da Sebastian Andersen bragte EfB på 0-1 med ti minutter til pause.

Knudsen på tavlen

Svagt forsvarsspil gav Lyngby en ny stor mulighed for at udligne kort før pausen, men EfB holdt stand. Få minutter inde i anden halvleg lagde Sebastian Andersen bolden til rette for Jonas Knudsen, der eksekverede og kunne glæde sig over en af sine sjældnere optrædener som målscorer.

Fordoblingen af føringen gav EfB mulighed for at give lidt luft til trætte ben hos Jakob Ankersen og Magnus Lekven, og det åbnede muligheden for førsteholdsdebut til U19-anfører Casper Nielsen, der længe har været en af de bærende kræfter på EfB’s ældste ungdomsmandskab. Offensivspilleren var arkitekten bag en hurtig mulighed til den anden indskifter, Youssef Toutouh, men FCK’eren fik ikke omsat indlægget.

Også Martin Braithwaite blev sparet i en kamp, der efterhånden blev drænet for tempo uden de offensive hurtigløbere. Måske var EfB’s 11 ved at blive lullet langsomt i søvn af Lyngbys 10, for med 73 minutter spillet reducerede Lyngbys Fanoli Pardedej efter en dødbold foran et slumrende forsvar.

Thorup: Vi har taget et stort skridt mod pokalfinalen

Trods uroligheder i EfB’s felt i slutfasen og en meget stor mulighed til indskiftede Smárason endte kvartfinaleopgøret 1-2, hvilket trods skønhedsfejl var det vigtigste for cheftræner Jess Thorup:

- Vi er i kontrol i store dele af kampen på en svær bane. Lyngby kan ikke rigtig gøre andet end at stå kompakt efter udvisningen, men de får nogle chancer ud af ingenting, og Yussef Poulsen giver os problemer.

- Der er ikke mange på dette hold, der har prøvet at stå i en pokalfinale. Nu vi har taget et stort skridt nærmere, og det er det vigtigste. Pokalturneringen har sit eget liv, men vi har levet os godt ind i det, og til foråret ligger der en god gulerod og venter i form af et spændende semifinaleopgør i Esbjerg, som hele byen kan se frem til i den lange vinterpause, siger cheftræneren.

Af Jesper Toft Madsen

nyheder_divider