Sen scoring sænkede EfB

19. aug. 2013

EfB blev sænket af en scoring i dommerens tillægstid, idet esbjergenserne ikke formåede at fastholde eller udbygge deres to føringer i kampen. Jonas Knudsen sendte ellers esbjergenserne på sejrs kurs, inden Mick van Buren scorede sit femte mål i denne sæson.

Randers sikrede sig en oprejsning ovenpå sidste sæsons pokalfinale, da de løb med sejren. Fra kampens start satte hjemmeholdet EfB under pres med et tempofyldt spil, hvor der blev blæst til angreb over kanterne. Alligevel var det EfB, der først fandt vejen til netmaskerne. Mick van Buren lagde bolden til rette for Jonas Knudsen, der ganske umarkeret kunne sende en langskudsperle ind bag en chanceløs Mikkel Andersen i Randers-målet.

Med føringen i behold formåede esbjergenserne at holde hjemmeholdet fra de helt store chancer. Kian Hansen og Davidson Drobo-Ampem stoppede gang på gang de fremstormende Randers-spillere, der ikke helt kunne få låst den esbjergensiske defensiv op. Mod første halvlegs slutning var van Buren tæt på et gennembrud, men den målfarlige hollænder blev stoppet på kanten af feltet.

Med pausen bag sig satte EfB sig mere på spillet, hvor hjemmeholdet blev mødt højt på banen. Efter et par forsøg lykkedes det for Randers at finde vejen igennem EfB-forsvaret. Jonas Borring kunne umarkeret sætte hovedet på Jonas Kampers indlæg og sende bolden ind til en udligning.

EfB-føringen var genskabt blot to minutter senere. For femte gang i denne sæson fandt Mick van Buren vejen til målet. Med et hurtigt løb ind i feltet snød han hjemmeholdets målmand, der forsøgte at løbe ud og slå bolden væk, men van Buren var hurtigst, så Randers-keeperen endte med at komme på mellemhånd.

Med ti minutter tilbage af kampen gik den galt for esbjergenserne. Superligaens topscorer, Ronnie Schwartz, splittede EfB-forsvaret med et flot løb, hvorefter han med en firsttimer sendte bolden ind bag Frederik Rønnow. Minuttet efter var det tæt på endnu en Randers-scoring, men det blev ved skrækken for Niels Frederiksens tropper.

Efter udligningen overtog EfB igen initiativet, men den esbjergensiske offensiv havde svært ved at lukke den kompakte Randers-defensiv op, så den afgørende chance udeblev. Lige som stadionuret havde påbegyndt tillægstiden, gik det galt for esbjergenserne. Svenske Viktor Lundberg påsnappede andenbolden fra en dyb pasning og fik sat Kian Hansen og Davidson Drobo-Ampem i sit løb, inden han udplacerede Frederik Rønnow.

To føringer var ikke nok til at sikre sejren og de tre point, der kunne have sendt EfB op i hælene på FC Midtjylland i toppen af tabellen, samtidig med at det havde givet et hul på seks point ned til de øvrige forfølgere. 

- Det er altid ærgerligt, når man taber en fodboldkamp på den måde. Jeg synes godt, at vi kunne have fået et point med hjem, idet det var en meget lige kamp. Randers virkede til at have mere overskud i den sidste tredjedel af kampen, men det er ærgerligt, at vi ikke holder to føringer, specielt når vi taber den, som vi gør, sagde EfB’s cheftræner, Niels Frederiksen.

- Vi kunne godt have ønsket os et bedre udgangspunkt til på torsdag, men der er ikke så meget at gøre ved det, når man taber den i sidste sekund. Nu gælder det om at komme op på hesten igen og komme videre, lyder det fra Niels Frederiksen.

Af Lars Johansen

nyheder_divider