Sen U17-afgørelse i Lyngby

21. okt. 2012

Topholdet i U17 Ligaen, Esbjerg fB, har fortsat maksimumpoint efter otte spillerunder. Sådan lyder konklusionen efter en god præstation mod formstærke Lyngby BK, der blev sats til vægs af Nicolaj Forst Jensens sene frisparksmål.

Hjemmeholdet Lyngby var inden lørdagens opgør inde i en god periode med seks kampe uden nederlag, og værterne lagde godt ud med to fine omstillingsmuligheder inden for de første ti minutter. Favoritværdigheden tilhørte imidlertid EfB, og den levede holdet op til ved at dominere første halvleg, både hvad angår spil og chancer.

Det offensive firkløver med Kasper Nissen ved siden af topscorer Søren Andreasen i front, flankeret af Niclas Holm og Mathias Kristensen på kanterne gav Lyngby-defensiven gevaldige problemer. Nissen og Kristensen med kompetente forsøg i det første kvarter, og Andreasen lige før den halve time, da han afsluttede et fremragende angreb og tvang en stor redning ud af Lyngby-målmanden.

Indianerbold med løst krudt

Trods yderligere tilbud til både Holm og topscorer Andreasen blev overtaget ikke forløst før pausen. Frygten for et dumt boldtab og en hurtig Lyngby-scoring var til stede, og fire minutter inde i anden halvleg viste vikarierende EfB-keeper, Simon Norlen, stor koldblodighed, da han blev på benene og afviste en friløber. Reservemålmanden agerede kampen igennem sikker afløser for Daniel Iversen, der pådrog sig en skade under opvarmningen.

Anden halvleg udviklede sig til en ustruktureret omstillingskamp, som EfB-træner René Christiansen beskriver som ”indianerfodbold med løst krudt”. Det kneb faktisk på chancefronten for begge hold, og så faldt afgørelsen på en ”ikke-chance” fem minutter før tid, da Nicolaj F. Jensens frispark fra venstre sejlede hele vejen i kassen til EfB’s ottende sejr i lige så mange kampe.   

- Når der skal sættes to streger under kampen, er det en fortjent sejr. Jeg glæder mig mest over, at vi dominerer kampen i betydeligt flere minutter, end det har været tilfældet i de seneste sejre over Randers og FCN. Vi fornemmer, at vi har flere kræfter og mere at skyde med, når kampene skal afgøres, og det er dejligt, at drengene spiller med både selvtillid og substans, siger træner René Christiansen.

U17 Ligaens tophold tørner sammen med nærmeste forfølger, FC Midtjylland, onsdag kl. 18.30 på EDC-Arena i Ikast.

Af Jesper Toft Madsen

nyheder_divider