Sidste styrkeprøve i et langt fodboldår

07. Dec. 2012

Hvis Esbjerg fB efter årets sidste kamp, lørdagens udekamp mod Randers FC, og weekendens øvrige kampe er placeret over nedrykningspladserne, vil julefreden kunne sænke sig over spillertrup, trænerteam og omgivelser. I forvejen har EfB kvalificeret sig til semifinalerne i DBU Pokalen med Brøndby IF som modstander til april.

- Der kan være en kæmpeforskel på at få tre point og nul point i Randers. Udsvingene kan være, at vi enten har taget et skridt væk fra nedrykningspladserne eller selv ligger på en af dem. Især efter nederlaget i Odense er det vigtigt for os at slutte godt af inden vinterpausen, siger EfB’s cheftræner, Jess Thorup.

Han udtrykker respekt for Randers’ fine comeback i Superligaen, men er ikke overrasket. Før sæsonstarten vurderede EfB-cheftræneren, at der var mere i holdet, end det viste i sæsonen i Betsafe Ligaen. EfB’s seneste sejr over Randers ligger over tre år tilbage.

EfB’s spillere har ekstraordinært haft to fridage siden kampen i Odense for at samle kræfter til kampen mellem de to oprykkere. Jess Thorup er imponeret af, at han havde samtlige 26 spillere til rådighed til den sidste træning fredag. På trods af, at træningen nu foregår på en utidssvarende kunststofbane i frostvejr og efter et ualmindeligt krævende år.

- Det har godt nok været et langt år. Vi indledte træningen 16. januar inden et for klubben livsvigtigt forår, hvor vi skulle rykke op i Superligaen. Som oprykker havde vi kun 14 dages pause, inden det gik løs med forberedelserne til Superligaen, og her måtte vi efter en sløj sæsonstart kæmpe os tilbage med næb og kløer. Det har været hårdt for os at skulle spille 20 ud af 33 kampe i efteråret, og som oprykker kunne vi have ønsket os en mere ligelig fordeling af kampe mellem efterår og forår, siger Jess Thorup.

Anfører Nicolai Høgh går glip af årets sidste kamp, idet han er karantæneramt. Martin Bergvold, der blev siet fra truppen til OB-kampen, er ny i truppen.

Af Frede Madsen

nyheder_divider