Spillerprofil: Peter Ankersen

05. maj. 2013

Peter Ankersen vidste, at han skulle hjem til Esbjerg og slås mod nedrykning, da han vendte tilbage til EfB efter et år i den norske storklub, Rosenborg BK. 

Da han underskrev en fireårig kontrakt i august i fjor, havde barndomsklubben for længst fået en forsmag på, hvad der ventede i comebacksæsonen i Superligaen, og det gjaldt om at komme i arbejdstøjet fra første kamp.

- At vi nu, fire spillerunder før afslutningen, kan sikre os 100 procent mod nedrykning ved at vinde over Horsens i dag, og at vi som oprykker er i pokalfinalen er noget af et drømmescenarie, siger Peter Ankersen.

Han konstaterer, at EfB er det mest formstærke hold i Superligaen i dette forår, og at den megen opmærksomhed om finalen i DBU Pokalen hidtil ikke har påvirket spillerne negativt.

- Det er fedt at have noget at se frem til og at nå så langt i en turnering. Pokalfinalen ligger i baghovedet på spillerne, og jeg tror, den er med til at løfte holdet, også i kampene i Superligaen. Inden kampen i Silkeborg var vi klar over kampens betydning, og at vi med en sejr for alvor kunne lægge afstand til nedrykningsstregen. Selv om vi matematisk ikke er sikret, skal meget gå galt, for at vi rykker ned, siger Peter Ankersen.

Hans samarbejde med tvillingbroderen Jakob i EfB’s højreside er berømmet i fodbolddanmark. Deres fart og Martin Braithwaite’s eksplosivitet er blevet et varemærke for holdets omstillingsspil, og bagude har EfB med Lukas Hradecky’s storspil og en solid forsvarskæde ligaens næstbedste defensiv.

- Jeg har haft godt af at spille alle de kampe på kort tid, og jeg kan godt lide kampstrukturen i foråret. Min egen præstation er godkendt, men både Jakob og jeg kan blive mere målfarlige, siger Peter Ankersen, der ligesom medspillerne skød med løst krudt i Silkeborg, inden 1-0-sejren var sikret.  

Af Frede Madsen

nyheder_divider