EfB-defensiv på prøve i Brøndby

16. Nov. 2012

Esbjerg fB spiller søndag eftermiddag den fjerde kamp i træk mod hold fra samme ende af Superligaen, når holdet for anden gang i denne sæson gæster Brøndby Stadion. Sæsonens første indbyrdes opgør 26. august endte 1-1 efter en lige kamp, hvor EfB var tæt på sejren mod slutningen.

- Begge hold har været igennem meget siden sidst. Vi er blevet mere afklarede om, hvad vi er gode til, og har fået indhentet noget af det forsømte ved at spille os op over nedrykningspladserne. Brøndby er efter sejre over Silkeborg i både DBU Pokalen og ligaen vel også inde i en opadgående kurve. Vi må forvente, at både holdet og tilhængerne vejrer morgenluft efter den vigtige sejr i Silkeborg, og at der kommer mange tilskuere på Brøndby Stadion, siger EfB-cheftræner Jess Thorup.

EfB præsterede i mandagskampen mod FC Midtjylland den tredje clean sheet i de fire seneste kampe, og Jess Thorup tillægger den solide defensiv afgørende betydning for, at EfB har rejst sig efter den skuffende sæsonstart. EfB har lukket tredjefærrest mål ind i Superligaen.

- Vi spillede en ny god kamp i defensiven i Herning, og de fire bagestes indsats har været vigtige for den stabilitet, vi nu viser, siger Jess Thorup.

Med meniskopererede Martin Bergvold tilbage i fulde omdrejninger på træningsbanen fra den kommende uge bliver der yderligere konkurrence om pladserne på midtbanen, der også bliver vigtig mod Brøndby.

- Vi gjorde mange ting rigtigt senest i Brøndby, vi var gode med bolden, som man skal være på det stadion, og vi kom godt ud af de perioder, hvor vi var under pres. Vi er nu vant til at spille kampe mod hold fra vores egen del af ligaen, og vi er ikke længere forkrampede, som vi måske var mod SønderjyskE i den første af de fire kampe. Det skal vi tage med til Brøndby, siger Jess Thorup.

Mathias Rosenørn vender tilbage som reservemålmand. Ellers er truppen uændret i forhold til den, der var udtaget til FC Midtjylland-kampen.

I højre side ses EfB's trup til kampen i Superligaen mod Brøndby IF søndag den 18. november kl. 17.00 på Brøndby Stadion.

Af Frede Madsen

nyheder_divider