Storsejr i Thorups afskedskamp

16. maj. 2013

Jess Thorup kunne næppe have forestillet sig en bedre afskedskamp på Blue Water Arena end dagens 6-2 sejr over OB. Fem forskellige spillere fik scoret mod OB, og både Nicolai Høgh og Jesper Lange blev indskiftet for at modtage fortjent hyldest for mange års tro tjeneste i den blåhvide trøje.

Der var knald på fra første fløjt og ikke spillet mange minutter før OB havde haft deres første afslutninger på mål. Lukas Hradecky reddede dog flot, og også på returen var han klar. Kort efter var Lukas Hradecky dog chanceløs, da Emil Larsen kom igennem i venstre side og sendte bolden på tværs til Christian Sørensen der sparkede bolden i mål.

Efter OB scoringen drog EfB længere frem på banen, og kom hurtigt frem til flere afslutninger. En af disse kom efter Youssef Toutouh fra venstre sendte bolden indover mod Hans Henrik Andreasen. Bolden blev i første omgang headet væk, men Jakob Ankersen kunne samle nedfaldsbolden op, med en skudfinte runde en modstander, og fra kanten af feltet sparke bolden i mål.

Inden halvlegen var slut lykkedes det for Esbjerg fB at komme foran med 2-1, da Martin Braithwaite opsnappede en løs bold og til stor jubel for de mange tilskuere rundede Jesper Christiansen i OB-målet og scorede.

EfB dominans i anden halvleg

Kort inde i anden halvleg nåede Bashkim Kadrii baglinjen, og sendte bolden indover til Krisztián Vadócz, der satte en inderside på og udlignede. Esbjergenserne fik dog hurtigt rystet scoringen af sig, og blot to minutter efter blev Arnór Smárason spillet igennem på kanten af feltet, og kunne med et elegant placeret spark igen bringe EfB foran.

Dette skabte momentum for EfB, der herefter sad massivt på kampen. Den næste scoring kom da Jakob Ankersen erobrede bolden på midten af banen, søgte ned mod feltet, og med en fræk hælaflevering fandt sin tvillingebror, Peter Ankersen, der sparkede bolden i det lange hjørne.

Esbjergenserne havde knap nok fået hænderne ned igen, før der igen udbrød vild jubel. Martin Braithwaite erobrede bolden højt på banen, og lagde den af for Jonas Knudsen der fladt sparkede bolden i mål.

I kampens sidste minutter kunne Arnór Smárason oversprinte OB’s forsvar, og alene med målmanden scorede han til det imponerende slutresultat 6-2.

- For et par måneder siden kæmpede vi for at undgå nedrykning, og nu ligger vi nummer fire. Man skal lang tid tilbage for at finde så overlegen en sejr som den vi præsterede i dag. Det er svært at forestille sig et større og federe drømmescenarie end det vi står med i dag; Pokalsejr, sikret overlevelse, storsejr og sæsonrekord på hjemmebane. Det vil stå som en stor oplevelse for rigtig mange af os, sagde Jess Thorup.

Af Rasmus R. Nejstgaard

nyheder_divider