Thomas Dalgaard nedlagde EfB

25. aug. 2013

Efter torsdagens flotte præstation mod AS Saint Étienne kom esbjergenserne ned på jorden igen med et 3-1-nederlag til oprykkerne fra Viborg FF. Blot tre dage efter at have spillet foran en fyldt Blue Water Arena skulle spillerne igen på banen, denne gang under nogle andre rammer på Energi Viborg Arena. Viborg FF vandt kampen med 3-1 efter to scoringer af Thomas Dalgaard.

Viborg FF og Esbjerg fB greb kampen an på to vidst forskellige måder, hvor EfB ikke havde de to fysiske stærke spillere, Hans Henrik Andreasen og Emil Lyng, med i startopstillingen og satsede på at spille sig ud af problemerne, mens Viborg FF fokuserede på fysiske dueller.

Thomas Dalgaard udgjorde en enmandshær for Viborg FF, og der var flere gange optræk til scoring fra hans side, hvor han dog ofte løb i offside. Da Kian Hansen ved en duel med Aleksandar Stankov fik hånden på bolden og dommeren dømte straffespark, kunne esbjergenserne dog ikke længere holde Thomas Dalgaard fra at komme på måltavlen. På det efterfølgende straffespark hamrede han sikkert bolden i mål bag en chanceløs Frederik Rønnow.

Den første halvleg var fattig på chancer og ingen af de to hold skabte selv nogle reelle scoringsmuligheder, da viborgenserne virkede godt forberedte på Esbjerg fB og holdt offensiven fra chancer, mens vestjyderne ikke virkede helt så tændte som til Europa League-kampen mod AS Saint Étienne.

Viborg FF kom bedst ud til anden halvleg, og kort tid efter Jakob Ankersen havde sendt en afslutning afsted mod mål slog viborgenserne til på en omstilling. Thomas Dalgaard løb fra Davidson Drobo-Ampem og løftede bolden over Frederik Rønnow til 2-0.

Kort tid efter udbyggede viborgenserne føringen, da Babajide Ogunbiyi ved et hjørnespark steg til vejrs og headede bolden i mål med et kraftigt hovedstød.

Inden kampen blev fløjtet af nåede Peter Ankersen at pynte lidt på resultatet, da han modtog bolden fra sin bror, Jakob Ankersen, afdriblede en mand og med venstrebenet sparkede bolden i det lange hjørne til slutresultatet 3-1.

- Det var et skuffende resultat og en skuffende præstation. Jeg synes at vi spiller langt under niveau og virkede lidt mentalt trætte efter kampen i torsdags. Efter den her skuffelse skal vi selvfølgelig have rejst os til den næste spændende opgave der venter, sagde Niels Frederiksen.

Af Rasmus R. Nejstgaard

nyheder_divider