Tilbage til hverdagen med jysk opgør

21. Apr. 2013

Omstillingen fra pokalfinalist til et superligahold, der endnu ikke er fri af truslen om nedrykning, er den sværeste for Esbjerg fB inden mandagens jyske opgør mod FC Midtjylland.

- Det er fair nok med en naturlig reaktion oven på at have sikret sig adgang til pokalfinalen, og vi har haft nogle dage med glæde og stor interesse omkring holdet. Men vores overordnede mål er fortsat at overleve i Superligaen, og vi spiller endnu en vigtig kamp mandag. Efter flere sæsoner med en placering i den bedste halvdel er FC Midtjylland pludselig blevet en del af det store nedrykningsslag, og holdet jagter ligesom os en eller to sejre for at være i 100 procent sikkerhed, siger EfB’s cheftræner, Jess Thorup.

EfB spiller mod FC Midtjylland den syvende vigtige kamp på 25 dage, og fysisk begynder det hårde kampprogram at sætte sine spor.

- Det ville da være mærkeligt, hvis ikke de mange kampe begyndte at sætte sit præg. Derfor er jeg også ude i valget mellem kontinuitet i startopstillingen eller at sætte nogle af de toptunede spillere fra næste geled ind. Det mentale ved at vinde kampe opvejer dog meget af trætheden. Spillerne føler sig brugte, men klar, siger Jess Thorup.

Han glæder sig over den massive publikumsopbakning på Blue Water Arena i dette forår, senest manifesteret ved næsten 9.000 tilskuere en blæsende og kold torsdag aften til pokalslaget mod Brøndby IF.

- Tilskuerne måtte igennem hele følelsesregistret, inden sejren var hjemme, og deres vedvarende støtte gav os troen på, at det nok skulle lykkes i den sidste ende. Vi har virkelig fået gjort Blue Water Arena til det fort, der skulle hjælpe os på vej mod redning i Superligaen, siger Jess Thorup.

EfB har vundet de seneste seks superligakampe på hjemmebane, hvortil kommer sejren i pokalsemifinalen over Brøndby IF.

Anfører Nicolai Høgh må fortsat sidde ude med en skade, og Jesper Lange afsoner sin anden karantænedag.

I højre side ses EfB's trup til kampen i Superligaen mod FC Midtjylland mandag den 22. april kl. 19.00 på Blue Water Arena.

Af Frede Madsen

nyheder_divider