To måneder kan være længe i topfodbold

19. okt. 2012

Da Esbjerg fB og AC Horsens for to måneder siden mødtes i en nulløsning i sæsonens første indbyrdes opgør på Blue Water Arena, dominerede hjemmeholdet uden at være i stand til at score på en række forsøg. Havde det ikke været for en mesterredning af Lukas Hradecky i sidste tillægsminut, havde gæsterne endog vundet.

- Der er sket meget siden den kamp. Vi har været inde i en god periode og ser frem til at følge op på, at vi har erobret syv point i de seneste fire kampe. Kampen mod Horsens er en vigtig kamp om placeringer i en liga, hvor der ikke er nogen nemme kampe. Dagsformen afgør resultatet. Horsens havde en fin sæson og har vel igen som mål at blande sig i øverste halvdel. Men vi er blevet styrket i forhold til den første kamp og går efter at vinde alle kampe, også i Horsens, siger EfB-cheftræner Jess Thorup inden søndagens opgør.

EfB har i løbet af ugen fået spillere tilbage fra landsholdsopgaver, og flere af dem har mindre skader. Det gælder dog ikke Jerry Lucena, der har spillet to kampe med meget spilletid for Filippinerne, og målmand Lukas Hradecky, der fra bænken så Finland spille uafgjort 1-1 mod Georgien i en VM-kvalifikationskamp.

Jess Thorup har udtaget en 19-mandstrup, der i forhold til den seneste ligakamp mod FC København er uden Martin Bergvold og Steven Somers, mens Davidson Drobo-Ampem, Jesper Rasmussen og Casper Nielsen er nye i truppen.

Søndagens modstander har spillet uafgjort i de seneste fire kampe i Superligaen.

Af Frede Madsen

nyheder_divider