Styrkede mandskaber mødes på heden

11. Nov. 2012

FC Midtjylland eller Esbjerg fB kan tage yderligere skridt væk fra bunden i sæsonens andet indbyrdes opgør på MCH Arena i Herning. EfB’s cheftræner, Jess Thorup, så i Aalborg midtjyderne vinde den første ligasejr siden 1-0-sejren over EfB 2. september, da holdet mandag slog AaB 3-1.

- FC Midtjyllands seneste sejre over FC Nordsjælland i DBU Pokalen og AaB i Superligaen viser, at holdet ikke hører til i bunden, og det har vist en opadgående kurve i de to kampe. Vi kommer også med noget positivt efter at have slået Silkeborg i Superligaen og AaB i pokalturneringen. Da vi første gang mødte FC Midtjylland, var vi fortsat uden sejre og skrøbelige, hvilket kunne ses på, at vi overlod mere og mere initiativ til dem, som kampen skred frem. Denne gang er vi bedre rustet, siger Jess Thorup.

Han tilføjer, at mandagskampen i Herning gælder uhyre vigtige point i en fase af Superligaen, hvor bundholdene mødes indbyrdes. Programmet i denne runde byder på et opgør mellem Silkeborg IF og Brøndby IF, og i næste spillerunde skal EfB til Brøndby. En sejr mandag aften vil sende EfB forbi FC Midtjylland med samme pointtal, mens et nederlag vil øge afstanden til midten af Superligaen.

I forhold til pokalkampen mod AaB onsdag aften er Nicolai Høgh tilbage i midterforsvaret, og en anden af truppens mest erfarne spillere, Kenneth Fabricius, er ligeledes i truppen efter skaden fra SønderjyskE-kampen. U18-landsholdsmålmanden Jeppe Højbjerg er reserve i stedet for Mathias Rosenørn, der er med U20-landsholdet i Tyrkiet. 18-årige Casper Nielsen spiller på U19-ligamandskabet mod AaB i eftermiddag.

Kampen i Superligaen mod FC Midtjylland spilles mandag den 12. november kl. 19.00 på MCH Arena.

Af Frede Madsen

nyheder_divider