Topscorer Jakob uddelte æg til Brøndby

30. mar. 2013

Jakob Ankersen er topscorer i EfB med seks mål. Hans mål mod Brøndby IF et sent eftermiddagsminut på Blue Water Arena kan vise sig at blive et af sæsonens vigtigste, idet det ikke blot sikrede EfB en 1-0-sejr i bundbraget, men også skabte en afstand på fem point til Brøndby og Silkeborg IF på nedrykningspladserne – med en kamp færre.

- Det var da dejligt at score, for det er efterhånden nogen tid siden, jeg har prøvet det, siger Jakob Ankersen, der også havde et sololøb med en lidt forfrossen venstrebensafslutning i første halvleg.

Målet i sekunderne før pausefløjtet kom efter et langt Jonas Knudsen-indkast fra venstre, som Hans Henrik Andreasen med sit uopslidelige hoved dirigerede længere ind i straffesparksfeltet, hvor Kenneth Fabricius tæmmede bolden og lagde den til rette for Jakob Ankersen.

- Trods føringen fik vi en røffel af Jess Thorup i pausen, fordi vi ikke havde gjort, som vi var blevet bedt om. I første halvleg vandt vi ikke særligt mange dueller, vi lå for langt fra modstanderne, og vi overlod for meget spil til Brøndby. Det blev bedre i anden halvleg, og i kampen som helhed synes jeg, vi har flere chancer end dem, siger Jakob Ankersen.

HH er hovedårsagen

EfB har erobret syv point i forårets tre kampe i Superligaen, og ifølge Kampens Spiller mod Brøndby, Jakob Ankersen, er den korte forklaring, at Hans Henrik Andreasen er kommet ind på holdet. Når EfB er kommet foran, og bolden bliver høvlet op ad banen, er HH den sikre modtagestation, der kan tage bolden til sig og tage presset af sine holdkammerater. Men EfB i 2013-udgaven er meget mere end nummer 20, blandt andre nummer 3 og nummer 19 i højresiden, brødrene Ankersen.

- Vi er efterhånden farlige, stort hver gang vi løber fremad med bolden, og jeg tror, mange hold leder efter en løsning til at stoppe os. Indtil nu har de ikke haft den store succes med det, siger Jakob Ankersen.

Ny clean sheet mod AaB?

Mandag kl. 13.00 venter AaB på Blue Water Arena. Hidtil har nordjyderne ikke formået at score i denne sæson mod Mr. Clean Sheet, Lukas Hradecky, der med Brøndby-kampen lagde sig i spidsen af den konkurrence i Superligaen med ikke færre end 10 kampe uden scoringer imod sig. Den føring må gerne blive udbygget i den anden påskekamp på Blue Water Arena.

- Det bliver en helt anden kamp mod et hold, der gerne vil spille godt fodbold, men ikke har formået at holde føringer hidtil. Jeg har ikke noget problem med at blive fysisk klar til kampen. To dage, så kan jeg sagtens spille igen, siger Jakob Ankersen.

Han har ofte prøvet at få blomster for at blive Kampens Spiller. Denne gang fik han overrakt et stort påskeæg fra Højvangs Bageri, da ART Service kårede nummer 19 til bedste EfB’er. Line, Emma, Nicolai og Mathias var de stolte givere.

nyheder_divider