Manddomsprøve i Farum Park

30. Nov. 2012

Udesejren over indtil da ubesejrede AGF/Viby står som højdepunktet i EfB’s fine efterår i U19 Ligaen, og lørdag kl. 13.00 venter den ultimative manddomsprøve i årets sidste kamp, ligaens nummer et, FC Nordsjælland, i Farum Park.

- Vi er meget opsatte på at slutte efteråret godt af mod rækkens tophold, der også på ungdomssiden er godt kørende med ikke færre end ni spillere i DBU’s landsholdsbruttotrupper for U18-U19-årgangene. FC Nordsjælland deltager desuden i en slags mini-Champion League og har lige haft besøg af Shakhtar Donetsk’s U19-hold. Så vi skal møde et hold, som er blevet testet på højeste niveau, og som har speed og individuelle færdigheder som styrkerne, siger U19-træner Lars Lungi Sørensen.

EfB er ubesejret i de seneste seks kampe og ligger før efterårets sidste kamp på femtepladsen med 20 point for 12 kampe. 14 af pointene er hentet i den ubesejrede periode, der har budt på udesejre over Lyngby, AGF/Viby og senest Silkeborg. Også mod FCN-talenterne vil EfB forsøge at sætte dagsorden, holde fast på bolden og spille sig ud af modstandernes pres. Det skal være FC Nordsjælland, der løber efter EfB, og ikke omvendt.

- Spillemæssigt synes jeg bestemt, efterårssæsonen har været godkendt. Vi har forsøgt at dominere alle kampe, hvilket jeg synes er lykkedes godt for os i langt de fleste. Hvis jeg skal pege på noget, som kunne have været bedre, er det vores afslutninger og gennembrudsspillet. Her er noget at arbejde med, så vi kan få lavet flere mål, og ikke kun angriberne, men også gerne de fire midtbanespillere, scorer mål, siger EfB-træneren.

Individuelt har en række spillere rykket sig. Casper Nielsen er fuldt integreret i A-truppen og spiller kun lejlighedsvis som gæst hos U19. Andreas Sørensen er i U19-landsholdsbruttotruppen, udvikler sig fortsat og er klart holdets topscorer. Jacob JN Nielsen og Jakob Andreasen er andre spillere, som udvikler sig rigtig godt og bliver spændende at følge. De nævnte spillere er alle fra årgang 1994, og EfB råder desuden over en yderst talentfuld årgang 1995, som også begynder at byde ind.

Truppen:

U18-landsholdsmålmand Jeppe Højbjerg er ude med en hjernerystelse. Ellers sker der næppe de store ændringer i truppen efter fredagens træning.

Af Frede Madsen

nyheder_divider