U19 spændte ben for ubesejrede AGF

18. Nov. 2012

Med disciplin og benhårdt arbejde lykkedes det Esbjerg fB's U19-hold at vinde over hidtil ubesejrede AGF/Viby i Aarhus. Mikkel Maigaard matchvinder kort før tid.

I en kombination af defensiv disciplin og gode aktioner med bolden hev EfB en stor skalp med hjem fra Aarhus. To gange ramte gæsterne overliggeren i første halvleg, som de dikterede. Især Casper Nielsen svingede taktstokken, og det var blandt andet hans frispark, der prellede af på træværket.

Efter pausen kom Aarhus-mandskabet mere med, stærkt hjulpet af en portion islandsk landsholdsklasse. En enkelt gang måtte målmand Jeppe Højbjerg strække sig efter et godt langskud, men generelt spillede EfB sig roligt ud af aarhusianernes pres og udfordrede i modsatte ende med dybe bolde, effektive sideskift og selvsikker boldomgang.

Afgjort efter 88 minutter

AGF/Viby's direkte spillestil skabte nogle usikre momenter, men det var EfB, der i den afgørende fase viste, hvordan man sætter et effektivt kontrastød op. I en to mod to-situation trak Mikkel Rohde de to forsvarsspillere til sig for så at lægge bolden til rette til Mikkel Maigaard, der sikkert sparkede bolden i det lange hjørne med bare to minutter tilbage på uret.

- Vi lagde et middel til lavt pres, og jeg vil gerne rose spillerne for deres disciplin. De fik lov at bestille noget, og vi var samtidig dygtige med bolden. Holdet bevæger sig i den rigtige retning med fem kampe uden nederlag, og det glæder mig, at vi får udbytte af de kræfter, vi lægger til træning, siger EfB-træner Lars Lungi Sørensen.

- Casper Nielsen spillede en flot kamp. Han satte fart i boldene, gik ind i nærkampene og udfordrede. Han tog hele værktøjskassen i brug, og traf de rette valg. Selv om vi spiller offensiv fodbold og ikke har fokuseret særligt på det defensive, har vi kun lukket otte mål ind i 13 kampe. Vi har vist kun stillet med den samme bagkæde to gange, men jeg tror ikke, at vores stærke organisation er tilfældig, og Jeppe Højbjergs sikkerhed betyder meget.

Af Jesper Toft Madsen

nyheder_divider