Uforløst fight i Herning

12. Nov. 2012

FC Midtjylland var en anelse bedre før pausen, men EfB spillede sig frem til de største chancer og kunne have snuppet sejren i en afventende forestilling, der ikke bød på store spillemæssige højdepunkter. Den gav til gengæld et nok så vigtigt point på en svær udebane i Herning.

De to hold havde friske sejre over AaB i henholdsvis Superligaen og DBU Pokalen med i rygsækken op til duellen på heden. Vinderambitionerne var til gengæld ikke nemme at få øje på i de første 45 minutter.  Der blev spillet med livrem og seler i en halvleg proppet med midtbanedueller, fight og fejlafleveringer. Med andre ord: Defensivt velorganiseret og offensivt usammenhængende.

Kristian Ipsa måtte se sit hovedstødsmål blive annulleret for offside efter knap 20 minutter, og efter en halv time kom Høgh godt i vejen for Mads Albæks afslutning efter hjørnespark. EfB virkede bekvem i den tilbagetrukne rolle på en udebane, man ikke har formået at vinde på siden 2001. Midtjyderne blev lukket ned, men EfB’erne havde det tilsvarende svært i den anden ende.

Tre Braithwaite-tilløb

Ti minutter før pausen begyndte en ellers anonym Martin Braithwaite at røre på sig. FCM’s Jesper Juelsgård var ved at forære esbjergenseren en friløber, men Ipsa nåede ned, inden det blev farligt. Et par minutter efter førte Braithwaite bolden frem i en meget lovende tre mod tre-situation, men hans aflevering blev alt for spids. EfB’s nummer 32 blev forstyrret i sin hovedstødsafslutning med fem minutter pause, og kort før pausefløjtet var Jesper Lange for længe om at få sendt sit indlæg på tværs til Youssef Toutouh.

Midtjyderne var noget bedre til at holde fast i bolden i den første halvdel af kampen. Det ændrede sig efter pausen, hvor værterne flere gange satsede med hasarderede pasninger lige foran eget felt. I første indbyrdes opgør tilbage i september markerede Magnus Lekven sin debut med en fræk ydersideafslutning, og i 47. minut forsøgte han atter med et veldrejet spark mod fjerneste målhjørne, som unge Jakob Haugaard måtte strække sig langt for at afværge.

Organisationen tilsidesat for en stund

Fem minutter senere headede Braithwaite Lange fri i en omstilling, men Erik Sviatchenko fik presset ham så langt ud i siden, at afslutningen blev for høj og spids. Braithwaite lavede selv den sidste berøring, da hans hovedstød dumpede ned på overliggeren efter 57 minutter.

Der var flere åbninger i denne periode, hvor organisationen så småt blev opløst, og omstillingerne afløste hinanden. Midtjylland-anfører Kristian Bak headede forbi mål med tyve minutter igen, og indskiftede Morten ”Duncan” Rasmussens afrettede skud var ikke langt fra at dykke ned bag Lukas.

Med 83 minutter spillet burde Jakob Ankersen have bragt EfB i front. Fri i venstre side af feltet kunne han i første omgang have spillet Braithwaite helt blank på midten, men i stedet tog han et træk uden om Sviatchenko og med bare fem-seks meter til målet sparkede han uden om nærmeste opstander.  

I slutfasen dummede den tidligere EfB-spiller, Kolja Afryie, sig, da han slagtede Jakob Ankersen og modtog sit andet gule kort. Selv om EfB pressede på og kom tættest sejren, nåede overtallet ikke at blive afgørende for en kamp, der ikke ulogisk endte, som den begyndte.

Thorup: Vi havde læst dem

- Jeg synes, at vi rent taktisk spillede en meget veldisciplineret kamp. Vi havde læst FC Midtjylland rigtigt godt og ville ikke gå i fælden med deres farlige omstillinger, og vi spillede jo nærmest en hel kamp på MCH Arena, uden at de kom til chancer, siger cheftræner Jess Thorup.

- Med tre kampe på en uge og især de 120 minutter fra i torsdags kunne man godt have frygtet, at det var os, der ville gå ned til sidst, men vi satte os på det allerede inden udvisningen, og det vidner om, at vi formmæssigt topper på det rigtige tidspunkt. Vi står godt som hold, alle 11 hjælper til, og det kan vi bruge i de kommende udekampe.

Af Jesper Toft Madsen

nyheder_divider