Ungdommens vildskab mod sølvvinderne

21. Jul. 2013

Esbjerg fB bliver med en forynget trup og en ny cheftræner sat på en af de alvorligste prøver, når holdet i premieren på Superligaen møder sølvvinderne fra FC Nordsjælland på Blue Water Arena.

Cheftræner Niels Frederiksen erkender, at EfB ikke vil være i stand til at slå Kasper Hjulmands hold på de spillemæssige dyder, men han har andre kvaliteter at spille ud.

- FC Nordsjælland er et af de bedste hold i ligaen, og vi skal være i stand til at håndtere modstandernes måde at spille på og finde den rigtige balance mellem at angribe og forsvare. Men vi har nogle ting, vi kan slå dem på, blandt andet vore omstillinger og fysikken. En af fordelene ved at have unge spillere er deres gåpåmod, energi og ubekymrethed. Vi skal ud over stepperne for øjnene af vores hjemmepublikum, og vi glæder os, siger Niels Frederiksen.

Han ser tilbage på vellykkede forberedelser og sejre i de fire træningskampe, EfB har spillet, blandt andre mod FC Nordsjælland.

- Det er gået fint, vi har taktisk nået det, vi skulle, og er blevet klogere for hver kamp. Men jeg sætter ikke lighedstegn mellem fire sejre i træningskampe og succes i Superligaen, selv om vi klart går efter at vinde kampen mandag aften, siger Niels Frederiksen.

FC Nordsjælland må undvære dirigenten Nicolai Stockholm, og EfB er uden en ligeledes karantæneramt Peter Ankersen. Som defensiv gardering er 17-årige Jonas G. Hansen for første gang med i superligatruppen, og U18-landsholdsspilleren er blandt fire mulige debutanter. De øvrige er hollænderen Mick van Buren, Jeppe Andersen og målmand Frederik Rønnow, der er en sikker starter.

- Jeg synes, det er gået godt med at finde sammen med forsvaret, og vi har stået godt defensivt i de to kampe, jeg har været med i. Selv om jeg er en ung målmand, har jeg allerede prøvet lidt, og jeg skal ind og bidrage med gode reflekser, min rækkevidde og et spil med fødderne, der hele tiden udvikler sig, siger det 20-årige målmandstalent lejet i AC Horsens.       

Kampen i Superligaen mod FC Nordsjælland spilles mandag den 22. juli kl. 19.00 på Blue Water Arena.

Af Frede Madsen

nyheder_divider