Ventetiden er forbi for EfB-tilhængere

03. mar. 2013

Blue Water Arena emmer af fodbold denne solbeskinnede søndag formiddag. I Carlsberg Lounge er 350 af EfB’s mest trofaste fans, sæsonkortholderne, samlet til en sidste afpudsning af formen før et spændende forår. Nede på B-tribunen flokkes tilhængere fra flere generationer for at komme tæt på spillerne efter Åben træning på stadion.

Sæsonkortholderne får en orientering af adm. direktør Søren Poulsen og cheftræner Jess Thorup, og Poulsen optræder i rollen som skarp interviewer af hjemvendte Hans Henrik Andreasen. Midtbanekrigeren modtages som en helt af tilhængere, der alle kan huske hans over 200 tidligere kampe i EfB-trøjen.

Den åbne træning består af småspil, angrebsåbninger og skud på mål. Ikke alt rammer, og tilhængerne bag målet må samle adskillige vildfarne bolde op og returnere dem under skudtræningen. Under flugtningerne viser Jesper Lange, Martin Bergvold og Mikkel Agger dog, at de kan ramme rusen bag Jeppe Højbjerg, der nu står på mål for de voksne.

Jesper Lange er også første mand med en stak nye holdkort til autografer i foyeren og bliver mandsopdækket tæt af en skare af fans. Han får hurtigt selskab af holdkammerater, der er klar til autografer, fotos til familiealbummet og fodboldsnak.

Gleniss Thomsen (billedet), 63 år, har fulgt Åben Træning helt nede ved barrieren, og hun er klar til premieren mod AGF på Blue Water Arena mandag aften.

- Selvfølgelig er jeg klar. Jeg har været medlem af Blue Knights i et år, og jeg har sæsonkort. Min søn, Lars, har været medlem af fanklubben i mange år, og jeg var med ham til et morsdags-arrangement i EfB, hvor der næsten kun var mænd. Siden har jeg fulgt kampene, og jeg kan godt lide det sociale ved at gå til fodbold, siger Gleniss, der forlod Grimsby i England for 33 år siden, da hun fandt kærligheden i sin morfars hjemland, Danmark.

Anfører Nicolai Høgh har glædet sig rigtig længe til at komme i gang med at spille om point.

- Vi har godt nok ventet længe, og vi er spændte inden AGF-kampen. Jeg tror, det kan blive en lidt rodet kamp, der skal vindes på viljen. Det er på vores hjemmebane, og vi skal vise, at vi vil have tre point. Det får vi også, siger Nicolai Høgh med overbevisning mellem autografer og fotos med fans. 

Af Frede Madsen

nyheder_divider