EfB favoritsejrede i lokalbrag

03. okt. 2012

Det lokale Jyllandsseriehold fra Esbjerg IF 92 strittede imod med alt, hvad de havde i tredje runde af DBU Pokalen, men Esbjerg fB viste sig for stærk og vandt som udehold på Blue Water Arena med komfortable 3-0. 

I nogle stilfærdige indledende minutter var der tid til at bide mærke i de kuriøse rammer for lokalbraget. Som udehold var EfB iført lyserøde dragter, og de blåhvide tilhængere havde taget turen over i modsatte hjørne, hvor de gæstende fans hører til som det sig hør og bør. Den øvre C-tribune var tæt pakket med hovedparten af de 2812 fremmødte, som sad i læ af den silende regn.

 I fraværet af Martin Braithwaite, der fejrede fridagen med en udtagelse til U21-landsholdets playoff-kampe mod Spanien senere på måneden, måtte nye folk byde sig til med målscoringen. Efter et enkelt opvarmningsskud vendte Sebastian Andersen rundt med godt 30 meter til mål og huggede udeføringen ind.

13 minutter var der spillet på klokken, og EfB sad som ventet tungt på spillet, mens IF 92 arbejdede stenhårdt for at lukke ned. Lukas Hradecky boksede væk efter et kvarters spil, og hjemmeholdet havde et enkelt tilløb til noget farligt fem minutter efter, men 0-2-målet efter 28 minutter var langt fra ulogisk.

Kenneth Fabricius fik en fod på et indlæg, der faldt efter samspil i højre side mellem målscorer Andersen og Peter Ankersen, og trods ihærdige forsøg fra forsvar og målmand Martin Dannels endte bolden i nettet. Det var dobbelt ’øv’ for IF 92-keeperen, der brækkede en finger i situationen og lod sig erstatte.

Mageligt til tider

Afløser Nicolai Lauridsen afværgede et fladt Lange-forsøg kort inden pausen, og efter sidebyttet fortsatte favoritterne med at trykke. Der gik ofte lang tid mellem temposkiftene, og i perioder så det en anelse for mageligt ud, men så snart der blev skruet op og sat snert i afleveringerne, blev det nærgående.

Anfører Høgh nærmede sig med en lang tå kort inde i anden halvleg på oplæg fra Jerry Lucena, der agerede højre back i aftenens anledning. IF’s Kim Fialla forsøgte sig efter en times spil, men skarpheden tilhørte EfB. Håbet om en sensation forduftede nemlig knap tyve minutter før tid, da Jesper Lange hamrede Knudsens indlæg ind ved bageste stolpe.

Youssef Toutouh fik en halv times pokalfodbold i fødderne. Både han og indskiftede Smárason nåede at underholde med et par lækre detaljer foran C-tribunen, inden dommer Mikael Tykgaards slutfløjt sendte EfB videre til ottendedelsfinalerne i DBU Pokalen

Thorup: IF 92 havde svære betingelser

- Kampen udviklede sig meget, som jeg havde forventet. Vi var på bolden det meste af tiden og holdt dem fra chancer, men frygten for at gå ned i tempo var der. Da vi kom på 2-0 var kampen reelt lukket, og så kørte vi lidt på autopilot. IF 92 kæmpede det bedste, de har lært og satsede på dødbolde, men de var oppe imod overmagten og havde svære betingelser, når vi havde bolden så meget, vurderer EfB’s cheftræner, Jess Thorup, som bifaldt EfB’s uvante rolle som gæst på egen bane:

- Det var sundt nok for os at ruske lidt op i hverdagen ved at spille på udebane på eget græs. Vigtigst var dog, at vi spillede på Blue Water Arena, så spillerne og staben omkring IF 92 fik lov til at opleve, hvordan det er at spille på Esbjergs største stadion, og hele byen kunne samles om kampen.

Af Jesper Toft Madsen

nyheder_divider