Reserver overlegne mod Horsens

01. okt. 2012

Førsteholdsreserverne var for stærke for AC Horsens, der ufrivilligt havde en ung markspiller på mål i hovedparten af opgøret. 

De gule gæster blev alvorligt svækket af målmand Søren Johumsens grimme uheld i den indledende fase. Den rutinerede keeper pådrog sig en flænge i ansigtet efter et hjørnespark, og uden reservekeeper måtte AC Horsens spille kampen med U17-forsvarsspiller Mathias Damgaard på mål.

EfB’erne testede naturligvis den uprøvede keeper flittigt, og efter et kvarter faldt den logiske 1-0-scoring. Efter opspil i højre side lagde Demba bolden skråt tilbage til Casper Nielsen, der satte føringen fladt ind via sidenettet.

Et aggressivt EfB-mandskab holdt et højt boldtempo mod et Horsens-hold, der havde rigeligt at bestille i defensiven. Jakob Andreasen fik et skud afvist af overliggeren midt i halvlegen, og ti minutter før pausete nettede tilbagevendte Arnór Smárason. Offensivspilleren, der kort forinden havde fået et mål annulleret for offside, sparkede Steven Somers’ indlæg i det korte hjørne til tomålsføring.

Cruise control

Luften på måltavlen gjorde, at EfB hvilede meget med bolden i anden halvleg, mens der var gang i svingdøren ved sidelinjen. Det lavere tempo efterlod imidlertid ikke nogen åbninger til Horsens, der var tandløs på hjemmeholdets halvdel.

I kampens overtid lukkede indskiftede Andreas Sørensen, da han stak af sted i en kontra og udplacerede vikarkeeperen. Efter en svag sæsonstart rent pointmæssigt høster reserverne nu frugterne af en styrket førsteholdstrup.

- Det var meget tæt på total dominans, og det var tydeligt, at flere spillere var glade for at spille kamp igen. Vi har været klart bedst i de seneste to kampe. Truppen er blevet bredere, og de unge spillere har fået glæde af, at de har flere medspillere, der til dagligt spiller på et højere niveau, siger EfB’s assistenttræner, Michael Pedersen.

- Youssef levererede en god præstation. Han var boldsikker og stærk i duellerne. ”Dave” (Drobo-Ampem, red.) havde ingen problemer fysisk og arbejdede ihærdigt, mens Arnór faldt godt ind i de små mellemrum og kom til to-tre chancer på en halvleg.

Af Jesper Toft Madsen

nyheder_divider