U17 konsoliderer topplacering

06. okt. 2012

Esbjerg fB’s suveræne førerhold i U17 Ligaen kom bagud to gange i topopgøret mod Randers Freja, men snuppede alligevel en 3-2-sejr i overtiden. 

Med 18 point i seks kampe har de sejrsvante U17’ere skabt endnu mere luft ned til forfølgerne. Heriblandt dagens modstander, der dumper ned på tredjepladsen efter sæsonens første nederlag.

- Det spillemæssige niveau var ikke en topkamp værdig. Holdene har respekt for hinanden, og ingen formår at tilspille sig ret mange chancer ud over målene, så den kunne lige så godt være endt uafgjort, erkender træner René Christiansen.

En forsvarsfejl gav gæsterne fra Randers føringen efter 25 minutter, men efter en skæv start fik EfB-talenterne arbejdet sig ind i opgøret og spillet sig igennem til en udligning ti minutter senere. Angriber Niclas Holm satte sidste fod på et nydeligt gennemspillet angreb, der lyste enligt op i en halvleg, som EfB-træneren beskriver som ”et inferno af fejlbeslutninger og sjusk”.

Søren Andreasen matchvinder
En time inde i kampen, der i U17-regi blot varer 80 minutter, tog EfB’s Marco Lund hånden til hjælp i eget felt. På det efterfølgende straffespark sparkede Randers Freja sig på vinderkurs for anden gang. Den kurs holdt til en syv-otte minutter før tid, hvor indskiftede Kasper Nissen sendte Nicolaj Jensen af sted i en kontra.

Det lignede en pointdeling på kunstgræsbanen ved Gl. Vardevej. Men dybt ind i overtiden vandt Søren Andreasen (billedet) duellen om en lang bold blandt fire Randers-forsvarere. EfB-angriberen prikkede bolden forbi en fremstormende Randers-keeper, som så særdeles skidt ud i situationen, der gav U17’erne den sjette fulde gevinst i lige så mange mulige.

- Jeg skal være den første til at rose drengene. De laver et par fejl i defensiven, som koster to mål, men de har ikke lavet mange fejl i sæsonen hidtil. Som træner føles det næsten naturstridigt, at Søren (Andreasen, red.) kan give os sejren tre minutter inde i overtiden, fire mod en, men det er befriende, at spillerne har selvtilliden og en ubekymret tro på, at vi kan vinde hver gang.

Af Jesper Toft Madsen

nyheder_divider