FCK besøger styrket EfB-hold

07. okt. 2012

Kan Esbjerg fB med selvtilliden fra sejre over OB og AaB blive det første hold, der slår FC København og bringer spændingen tilbage i Superligaen?

Det er spørgsmålet inden en af sæsonens mest attraktive fodboldkampe på Blue Water Arena sent søndag eftermiddag. EfB-cheftræner Jess Thorup går som udgangspunkt efter sejren i alle kampe, men erkender at være oppe imod en modstander med internationalt snit.

- FC København har fundet tilbage til noget nær det niveau, hvor holdet var bedst under Ståle Solbakken. Det består af profiler, der virkelig kæmper, og udviser stor stabilitet. Holdet er virkelig godt kørende, senest da FC København var uheldig med ikke at få point i Europa League-kampen mod Staua i Bukarest torsdag aften. Vi skal op mod det klart stærkeste hold i Danmark, hvilket bliver en spændende udfordring for vores unge spillere, siger Jess Thorup.

Da de tidligere mestre senest gæstede Esbjerg for godt to måneder siden, blev det til københavnsk 2-1-sejr, blandt andet på et hovedstødsmål af Andreas Cornelius, der sammen med Nicolai Jørgensen udgør de unge stjerneskud på FCK-mandskabet. Jess Thorup ser frem til at følge dem i direkte sammenligning med det varmeste EfB-navn for tiden, U21-landsholdsspilleren Martin Braithwaite, der sad over i onsdagens kamp i DBU pokalen mod Esbjerg IF 92 og er frisk på nye togter i modstandernes forsvar.

- Vi spillede en fornuftig kamp, da vi tidligere på sæsonen mødte FC København, der nok havde de største chancer, men vi var tæt på at få det ene point i kampens døende minutter. Siden er FCK kommet yderligere op i gear med internationale kampe, og vi er også selv styrket og har fundet en bedre balance i vores spil i kampene mod topholdene. Vi har kunnet være med langt hen ad vejen, bortset fra mod FC Nordsjælland, hvor flere omstændigheder spillede ind. Nu møder vi den fjerde i rækken af tophold, og vi har behov for al den opbakning, vi kan få fra publikum i en af de kampe, vi alle har sukket efter, siger Jess Thorup.

Unge Youssef Toutouh er idømt to spilledages karantæne oven på udvisningen mod FC Nordsjælland, og Martin Rauschenberg er heller ikke i truppen. Jerry Lucena og Arnór Smárason vender tilbage.

Af Frede Madsen

nyheder_divider