EfB fik fint udgangspunkt i Telia Parken

16. Apr. 2015

Til trods for klar hjemmebanedominans i første halvleg, hvor den tidligere EfB’er, Youssef Toutouh, havde bragt FC København foran med 1-0, lykkedes det for den indskiftede Mick van buren at udligne og skaffe EfB et fint udgangspunkt til returopgøret den 30. april på Blue Water Arena.

EfB startede kampen fint, hvor først Casper Nielsen fik sendt en afslutning afsted mod mål, og siden fik Mohammed Fellah underkendt et mål, da Daniel Larsson havde assisteret ham fra en offside-position.

Efter den annullerede scoring satte FC København sig på spillet, og de fik hurtigt bragt sig foran, da Youssef Toutouh erobrede bolden fra Ryan Johnson Laursen højt oppe på banen. Den tidligere EfB’er snød en glidende Daniel Stenderup med en sparkefinte, og satte bolden i mål ved den nærmeste stolpe forbi en chanceløs Martin Dúbravka.

Efter scoringen havde hjemmeholdet stor ære af den resterende halvleg, hvor Youssef Toutouh både fik sparket et frispark tæt forbi mål og fik flugtet et indlæg forbi den fjerneste stolpe. Esbjergenserne forsvarede efterfølgende bedre og holdt københavnerne fra chancer i resten af halvlegen.

Fra anden halvlegs start kom Esbjerg fB ud med en større tro på tingene, og efter få minutter trak Emil Lyng ind i banen og afsluttede forbi mål. Få minutter efter viste det den nordiske angrebskonstellation fin indbyrdes forståelse, da Daniel Larsson lagde bolden af for Mohammed Fellah, der dog blev tacklet i skudøjeblikket, hvorefter returbolden havnede ved Jonas Knudsen, som flugtede bolden forbi mål.

Kort tid efter havde FC København nær udbygget føringen, da Steve De Ridder fra venstre side af banen slog bolden i hovedet på Björn Sigurdarson, som headede den mod mål, men Martin Dúbravka reddede afslutningen på flotteste vis.

Få minutter efter blev Mick van Buren indskiftet i stedet for Casper Nielsen, og efter syv minutter på banen kunne han lade sig hylde af sine holdkammerater. Mick van Buren spillede bolden til Daniel Larsson, der sendte den videre ud til Ryan Johnson Laursen på højrekanten. Han slog bolden ind til Mohammed Fellah, som løftede den videre til Mick van Buren, som satte hovedet på bolden og udlignede.

Scoringen tvang københavnerne længere frem på banen, og det gav dem også flere afslutninger, hvor blandt andre Nicolai Jørgensen tvang Martin Dúbravka til flere fantomredninger, men flere scoringer kom der ikke, og kampen sluttede 1-1.

- Det var en hård kamp for os, og vi skulle kæmpe med næb og klør for at få et resultat med hjem. Jeg synes, at vi har en lille fordel på resultatet, men jeg tror altid, at vi vil være underdog, når det er FCK, vi skal møde. Vi er mere trygge ved tingene, når vi spiller på hjemmebane, og scorer vi en kasse, så ser det rigtig godt ud, sagde Niels Frederiksen.

Af Rasmus R. Nejstgaard

nyheder_divider