EfB vandt kampen om de blå-hvide striber

20. mar. 2015

Esbjerg fB besejrede OB med 2-0 efter først en halvleg, hvor EfB kom frem til de største chancer, hvilket Daniel Larsson udnyttede. I anden kunne Mick van Buren gøre comeback med en scoring til slutresultatet 2-0.

Opgøret startede livligt, da Daniel Larsson i kampens første minut kom igennem i venstre side og lagde bolden tilbage til Kevin Mansah. Han tog et træk og afsluttede, men målmand, Mads Toppel, reddede afslutningen. Dette blev et forvarsel for fynboerne om en første halvleg, hvor den vestjyske offensiv flere gange sprudlede.

Halvvejs inde i første halvleg gav esbjergensernes offensive pres pote, da Daniel Larsson blev stukket i dybden. Han trak bolden forbi sin direkte oppasser, Haakon Skogseid, og hamrede bolden i mål bag en fremadstormende Mads Toppel i odenseanernes mål.

Få minutter efter var det Ryan Johnson Laursen, der drev bolden frem og slog den på tværs af feltet til Emil Lyng, som afsluttede første gang. Afslutningen blev dog blokeret til hjørnespark, men kort tid efter prøvede selvsamme Ryan Johnson Laursen udefra, da han trak bolden over til venstrebenet og afsluttede, men skuddet gik tæt forbi målet.

Inden spillerne gik til pause, nåede Hans Henrik Andreasen også at hamre bolden tæt forbi den ene stolpe, efter Daniel Larsson havde lagt bolden af for ham.

OB startede anden halvleg bedst, og holdet var nu trukket længere frem på banen. Dette gav mere boldbesiddelse til hjemmeholdet, men uden at de blev helt farlig på afslutningerne. Farlige blev de dog, da Haakon Skogseid sendte bolden indover til Mathias Greve, der fra kort afstand sparkede bolden forbi mål.

Samtidigt forsøgte Esbjerg fB at udnytte omstillingsmulighederne, når bolden blev erobret, og dette havde Emil Lyng nær draget fordel af, da Robin Söder stak bolden til ham i venstre side. Lyngs forsøg på en tværpasning retur til Söder blev dog blokeret til hjørnespark.

Med ti minutter tilbage af kampen var det Daniel Larssons tur til at stikke Emil Lyng i dybden. Han drev bolden frem, til han stod over for Mads Toppel og forsøgte at løfte bolden over ham. Målmanden reddede dog afslutningen.

I kampens sidste minutter blev kampen lukket, da Emil Lyng endnu en gang kom i gennem i venstre side. Herfra sendt han bolden ind til indskiftede Mick van Buren, der efter en længere skadespause gjorde comeback med en scoring til slutresultatet 2-0.

- Jeg synes, at det er en fortjent sejr, men jeg ville godt, at vi havde spillet anden halvleg som den første. Det var en rigtig god første halvleg, hvor vi producerer rigtig mange chancer. Vi kommer ud med en masse speed, og vi er dygtige til at løbe dybt på dem, sagde Niels Frederiksen efter kampen.

Af Rasmus R. Nejstgaard

nyheder_divider