Optimisme i skadesplaget trup før SønderjyskE

05. Dec. 2015

Med et overtidsnederlag til OB i seneste weekend og AGF’s sejr over FC Midtjylland fredag aften befinder Esbjerg fB sig i et ingenmandsland på 11. pladsen i Alka Superliga. Afstanden er seks point til både Hobro IK på bundpladsen og de foranliggende hold.

Trods 2-1-nederlaget i Odense havde cheftræner Jonas Dal forbedringer i særligt det defensive arbejde med hjem i bagagen, som giver forhåbninger forud for årets sidste kamp, hjemmekampen mod succesfulde SønderjyskE søndag eftermiddag.

 - Vi viste mod OB, at vi kunne hænge sammen som en enhed, og vi var i første halvleg rigtig gode i de tre elementer, genpres, pres og udgang i den defensive formation. Det hele blev lidt for indianeragtig efter pausen, og vi fik ikke for alvor sat noget sammen i anden halvleg. Medvirkende var, at vi undervejs måtte udskifte Casper Nielsen og Jeppe Andersen, som begge var rigtig godt spillende. Vi skal for alt i verden vinde over SønderjyskE, og kan vi komme med et lige så godt udtryk som i de bedste perioder i Odense, er vi godt på vej inden den halvsæson, der venter efter vinterpausen, siger Jonas Dal.

SønderjyskE kommer med masser af selvtillid og en aktuel fjerdeplads i ligaen, og holdets unge cheftræner, Jakob Michelsen, er kåret som Årets Træner i efterårssæsonen.

 - Når et hold får medgang, er det næsten ligegyldigt, hvad det gør, for så bliver det stolpe ind. Det er, hvad vi skal have allermest respekt for inden søndagens kamp. SønderjyskE er inde i en periode med masser af medvind, og spillerne ved, hvad de er gode til, siger Jonas Dal.

Medgang har EfB ikke haft i dette efterår. Forud for juleafslutningen på Blue Water Arena er skadeslisten vokset yderligere. Victor Pálsson, Ryan Johnson Laursen og unge Marco Lund har været skadet det meste af efteråret, og Mohammed Fellah er lige blevet opereret. Heller ikke Kevin Mensah, Michael Jakobsen, Mikkel Vestergaard og Jeppe Andersen er klar til SønderjyskE-kampen, de to sidstnævnte med henholdsvis lyskeproblemer og overbelastning. Ydermere har Michael Almebäck karantæne og har spillet sin sidste kamp for EfB.

 - De mange skader har gjort det svært at stille en kontinuerlig trup og spille nye spillere ind, som kan udgøre det samme hold. Vi er på en hård opgave, både spillere og trænerteam. Men vi har stadig så mange dygtige spillere i truppen, at vi tror på det mod SønderjyskE, siger Jonas Dal.

Jesper Rasmussen, Søren Andreasen og Daniel Stenderup, der har afsonet to karantænedage, er nye i truppen. 

Af Frede Madsen

nyheder_divider