Overtidsscoring gav nederlag i Aalborg

26. maj. 2015

Esbjerg fB fandt aldrig rigtig fodfæste i aftenens opgør mod AaB, og efter et tæt opgør blev Andreas Bruhn matchvinder, da han i kampens overtid scorede til slutresultatet 1-0.

EfB havde fra kampens start medvind og lav sol i øjnene på de angribende aalborgensere. Det kunne man dog ikke nødvendigvis mærke på spillet, hvor nordjyderne startede kampen bedst og hurtigt var farlige, da Emil Lyng mistimede en førsteberøring i feltet, og Anders K. Jacobsen opsnappede bolden. Martin Dúbravka var dog hurtigt ude af målet og afværgede muligheden.

Senere var det Nicolaj Thomsens tur til at true det vestjyske mål. Først kom han igennem i højre side og afsluttede over mål, og senere sendte han bolden ind mod Thomas Enevoldsen, hvor Daniel Stenderup dog fik en lang tå på bolden og sendte den til indkast.

Daniel Stenderup præsterede også offensivt, og kort tid efter sendte han en knaldhård aflevering op i fødderne på Lasse Rise, der afsluttede, men Nicolai Larsen reddede på flotteste vis. Kort inden pausen sendte Stenderup endnu en gang bolden op på Rise, men denne gang tog Kenneth Emil Petersen støttebenet i straffesparksfeltet. Dommerens fløjte forblev dog tavs indtil, at han få sekunder efter fløjtede til pause.

Aalborgenserne kom bedst ud til anden halvleg men blev ikke lige så farlige som i de første 45 minutter. Esbjergenserne kæmpede sig dog ind i halvlegen, og den første chance opstod, da Jonas Knudsen kom igennem i venstre side og sendte bolden ind til Mohammed Fellah, hvis afslutning dog blev blokeret.

I kampens overtid pressede esbjergenserne på ved et hjørnespark og havde mange mand fremme. Bolden blev dog clearet til Mohammed Fellah, hvis aflevering på tværs blev opsnappet, og Anders K. Jacobsen kom igennem i højre siden. Herfra sendte han bolden ind til Andreas Bruhn, som sikkert scorede alene med Martin Dúbravka.

- Jeg er sikker på, at spillerne rigtig gerne ville vinde kampen, men vi virkede lidt forkrampede og lidt for nervøse. Selv hvis vi havde fået det straffespark, og Aalborg havde udnyttet bare halvdelen af deres chancer, så havde vi alligevel tabt. For de har jo mange chancer, og vi kan jo ikke sætte en finger på, at det er Aalborg, der vinder kampen, sagde Niels Frederiksen efter kampen og tilføjede:

- Det er et spørgsmål om, at man formentlig spiller med en for høj nervøsitet og for høj anspændthed, og så træffer man nogle gange nogle forhastede beslutninger. Jeg kunne godt tænke mig, at vi var mere løsslupne i vores spil, at vi havde noget mere mod og noget mere udstråling i forhold til de ting vi gør, og det må vi arbejde på i ugens løb på træningsbanen.

Af Rasmus R. Nejstgaard

nyheder_divider