På mandag er det alvor for Mathias

26. Jun. 2015

Når træningen skydes i gang på mandag, er den 18-årige Mathias Kristensen sammen med Marco Lund og Søren Andreasen nye ansigter i superligatruppen. Her vil de tre nye ansigter fra EfB’s hold i U19 Ligaen møde ind til morgenkaffe og informationsmøde, inden spillerne går på banen kl. 10.00.

Den tidligere Næsbjerg RUI-spiller, Mathias Kristensen, var allerede i vinters med superligatruppen på træningslejr i Belek, Tyrkiet, og har siden trænet med superligatruppen et par gange om ugen. Nu satser han fuldt ud på fodbolden men vil fortsat få kamptræning i U19 Ligaen.

- Jeg har skullet vænne mig til at vende hurtigere med bolden og orientere mig hurtigere. Når jeg kom direkte fra U19 Ligaen til at træne med Superligaen, så skulle jeg flytte bolden hurtigere og ikke tage de ekstra touch, som man kan tage i U19. Jeg føler allerede, at jeg har rykket mig på nogle parametre, og det har givet meget i U19 Ligaen, siger Mathias Kristensen.

Niels Frederiksen har allerede luftet ambitioner om at give mere plads til klubbens egne talenter, end der var mulighed for i sidste sæson, og denne tillidserklæring er sød musik for Mathias Kristensen, som dog erkender, at debut i Alka Superliga kræver hårdt arbejde.

- Drømmen er at få superligadebut og komme tættere på holdet ved hårdt arbejde og en ydmyg tilgang til tingene. Nu må jeg bare have lidt tålmodighed, indtil at jeg får chancen, og så må jeg gribe den, når det sker. Det er vigtigt for mig, at jeg kommer op for at vise, at jeg vil det her. Det er ikke bare for sjov, jeg er her. Det er alvor, og jeg vil gøre noget ud af det, siger Mathias Kristensen.

I første omgang har Mathias Kristensen mulighed for at få spilletid i sommerens to træningskampe på udebane mod Viborg FF lørdag den 4. juli kl. 15.00 og på udebane mod Lyngby BK lørdag den 11. juli kl. 13.00.

Af Rasmus R. Nejstgaard

nyheder_divider