Pointdeling i Hobro

23. Apr. 2016

DS Arena i Hobro dannede lørdag ramme om kampen mellem rækkens to nederste hold i tabellen, Hobro IK og Esbjerg fB. EfB kunne med en sejr øge afstanden til Hobro, men efter et 2-2 resultat er pointafstanden status quo.

Hobro IK kom bedst fra start og havde kampens første afslutning efter fire minutter, hvor Kasper Povlsen kom frem til en afslutning, som Daniel Stenderup fik blokeret til hjørnespark. Det efterfølgende hjørnespark resulterede i et blødt Hobro hovedstød på overliggeren. Første gang EfB kom til en afslutning var efter 14 minutter, hvor Jesper Jørgensen afsluttede lige på Hobro-keeper Jesper Rask.

Næste forsøg i kampen kom igen fra EfB, hvor Ronnie Schwartz for første gang i eftermiddagens opgør begyndte at bide fra sig. Et forsøg fra kanten af feltet blev sparket lige forbi den ene opstander, men dette var blot et varsel om, at Schwartz ville på måltavlen i dag. Der var spillet 21 minutter af kampen, og de næste 20 minutter var det Hobro, der markerede sig med flere forsøg på at få scoret kampens første mål. Halvlegens største chance kom efter 29 minutter, hvor Hobros Kasper Povlsen bragede et forsøg på stolpen bag en sagesløs Jeppe Højbjerg.

Inden holdene gik til pause nåede kampens første scoring at blive en realitet. Efter 44 minutters spil blev et EfB-hjørnespark i højresiden taget hurtigt af Jesper Lauridsen til Jeppe Andersen, som slog den i feltet, hvor en helt fri Ronnie Schwartz sparkede den sikkert i kassen til en pauseføring på 1-0 til EfB.

Troede man, at Hobro lod sig slå ud af denne scoring lige inden pausen, så blev man straks klogere kort efter pausen, hvor Hobro efter blot tre minutters spil for første gang i kampen kom på måltavlen. Et frispark fra Hobros højreside blev sendt i feltet, hvor en udækket Anders Egholm kunne skovle bolden i nettet til en 1-1 udligning.  

Derefter fulgte 20 minutters stilstand i chancer, inden EfB igen spillede sig frem til en. Et oplæg fra Bjørn Paulsen endte ved Jeppe Andersen, der fra kort afstand ramte stolpen, inden Ronnie Schwartz sparkede returen helt forbi målet. Den chance skulle Ronnie Schwartz revanchere og blot fire minutter senere var han dobbelt målscorer. Et indlæg fra højre fra Jesper Jørgensen endte ved Ronnie Schwartz, der sikkert satte bolden i nettet til vestjysk 2-1 føring med 17 minutter tilbage at spille i.

Hobro kom de sidste minutter med det tryk, der skulle give udligningen. Først forsøgte Anders Egholm sig med et hovedstød over mål efter 88 minutter, og Jeppe Brinch måtte blokere et skudforsøg fra Mathias Bersang i det 90. minut, så der var hektisk aktivitet i eget felt i de sidste minutter for EfB. Og efter 91 minutters spil kom udligningen så. Et Hobro-indlæg fra deres højre side endte bagerst i feltet, hvor en helt fri Anders Holvad kunne flugte udligningen i nettet. EfB nåede lige et sidste forsøg med et skud fra Magnus Lekven, men Jesper Rask i Hobro-målet var på sin plads. En duelfyldt affære med i alt 10 advarsler sluttede dermed 2-2.

Af Morten Christensen

nyheder_divider