Pourie-hattrick sænkede EfB

21. maj. 2015

Trods en stærk slutspurt og to mål at indskiftede Mikkel Vestergaard lykkedes det ikke for EfB at udligne Marvin Pouries hattrick, da gæsterne fra SønderjyskE løb med de tre point.

Lokalopgøret mod SønderjyskE så i kampens indledning et EfB-hold, der ikke helt fik spillet til at køre som ønsket. En tidlig omstilling sendte Mick van Buren afsted, men manglen på afleveringsmuligheder fik omstillingen til at gå i stå. Esbjergenserne havde svært ved at spille sig igennem den sønderjyske defensiv og frem til de afgørende chancer, så i de fleste tilfælde løb forsøgene ud i sandet, eller der blev tyet til afslutninger ude fra.

Mens kampens første tredjedel var ved at være tilbagelagt, forsøgte Mick van Buren sig med et halvt saksesparksforsøg, men afslutningen med ryggen mod muren fik aldrig den kraft, der skal til, for at man kan score på et saksespark fra den afstand. I stedet gik det efterfølgende hurtigt den anden vej. I gæsternes højre side kom Silas Songani ned til baglinjen, hvorfra bolden blev lagt ind i feltet. Her dukkede en umarkeret Marvin Pourie op og bankede bolden i mål til sønderjysk føring.

Erik Friberg forsøgte sig i slutningen af første halvleg med et hovedstødsforsøg, da han halvt flyvende satte hovedet på indlægget fra Emil Lyng, men afslutningen gik forbi målet. Pourie gjorde ondt værre kort før pausen. En skidt aflevering op i banen af Jonas Knudsen kom hurtigt retur. Via en mellemstadion kom Marvin Pourie fri i duellen med Michael Jakobsen og kunne uhindret passere Dubravka i EfB-målet.

Med pausen overstået blev posen rystet hos hjemmeholdet. Mohammed Fellah og Mick van Buren blev erstattet af Hans Henrik Andreasen og Lasse Rise. Esbjergenserne fik dog også et lille overtag og kom frem til et par forsøg. Tættest på kom Erik Friberg, da han i feltet afsluttede mod fjerneste stolpe, men SønderjyskE-keeper Marin Skender blev på stregen reddet af en holdkammerat.

I stedet for en reducering slog sønderjydernes spydspids til igen. Dubravka kunne ikke stille meget op, da Pourie igen kom selv igennem, så han efter 58 minutters spil kunne fuldende sit hattrick.

Der skulle en mands overtal og indskiftede Mikkel Vestergaards målnæse til, før EfB kom på tavlen. Tre minutter efter Vestergaards indskiftning modtog gæsternes Johan Absalonsen sit andet gule kort, så sønderjyderne blev reduceret til 10 mand med 12 minutter tilbage af kampen. Overtaget blev hurtigt udnyttet af Vestergaard, da han efter otte minutter på banen var hurtig til at sætte returbolden fra Hans Henrik Andreasens hovedstød i mål. To minutter senere slog den vestjyske målræv til igen – denne gang med hovedet, da han satte Casper Nielsens hjørnespark i mål.

De to hurtige reduceringer skabte en tro på, at der lå et point og ventede. Esbjergenserne pressede på, selv Martin Dubravka kom med frem til en standardsituation, men den stærke slutspurt rakte ikke til at fuldende det sene comeback, så SønderjyskE løb med sejren ovenpå Pouries hattrick.

Af Lars Johansen

nyheder_divider