Silkeborg – EfB: sværere end du tror

20. feb. 2015

Bundholdet Silkeborg IF, der er isoleret i bunden af Alka Superliga og endnu ikke har vundet en eneste kamp, som modstander i forårspremieren. Favoritværdigheden er vanskelig at krænge af sig for Esbjerg fB inden kampen på Mascot Park, men cheftræner Niels Frederiksen tager alligevel et lille forbehold.

- Jeg tror, det bliver sværere, end folk forestiller sig. Vi betragter ikke Silkeborg som et bundhold, der ikke har vundet i 17 kampe, men et hold, der søger en ny start med en ny træner og jagter den første sejr. Men vi går efter at vinde i bevidstheden om, at det ikke bliver nogen nem opgave, og vi glæder os til atter at spille om point efter fine forberedelser, siger Niels Frederiksen.

Tre nye svenskere er med i 18-mandstruppen, Michael Almebäck, Erik Friberg og Daniel Larsson, der fordeler sig på tre kæder ligesom de tre profiler, EfB har afgivet. To af dem scorede tilsammen 14 mål i efterårssæsonen og efterlader sig på kort sigt et scoringsmæssigt et tomrum.

- Flere på holdet skal byde sig til og score mål. Vi har rigtig mange målscorere i truppen, selv om vi nok ikke har en spiller, der kan score 15 mål på en halvsæson. Det er hele holdets ansvar. Overordnet kommer vi ikke til at spille væsentligt anderledes end i efteråret, men vi vil være dygtigere til at erobre bolden på de rigtige steder, så vi ikke hver gang skal bygge spillet op helt nedefra. Ad den vej håber vi at komme til flere afslutninger, siger Niels Frederiksen.

EfB er uden Magnus Lekven, der har karantæne, Mick van Buren, der er på vej tilbage efter en brokoperation i november, og truppens fjerde nye spiller, Kevin Mensah, der sidder over med en mindre forstrækning. Han vil være klar til indsats i de to kampe mod AaB 2. og 5. marts.

EfB spiller kampen i Alka Superliga mod Silkeborg IF lørdag den 21. februar kl. 17.00 på Mascot Park.

Af Frede Madsen

nyheder_divider