Revanchens time: EfB sendte mestrene ud

05. mar. 2015

Med en flot anden halvleg fik EfB revancheret mandagens nederlag. Med 4-2 sendte esbjergenserne de forsvarende pokalmestre fra Aalborg ud og sikrede sig en plads i DBU Pokalens semifinale. 

Startopstillingen havde fået et par nye ansigter i forhold til mandagens kamp mod Aalborg, hvilket gav debut til Michael Almebäck i forsvaret. Robin Söder fik kampens første chance, da han efter tre minutters tid sendte bolden tæt forbi målet. De nordjyske gæster forsøgte især at komme frem til chancer via indlæg fra venstre side, men bolden blev oftest clearet af en blåstribet spiller, når den kom ind i feltet.

Pokalopgøret havde ikke nær samme antal omstillinger som mandagens Alka Superliga-opgør. Tempoet var noget mere forsigtigt, så det var også som så med chancerne til de to hold. Som pausen nærmede sig, fik gæsterne vist, at ikke skal have meget plads. Henrik Dalsgaard kom ned til baglinjen, hvorfra han fandt Nicklas Helenius inde på midten. Den aalborgensiske målræv svigtede ikke, så med en sikker inderside bragte han AaB i front.

De fleste af de 3.260 tilskuere på Blue Water Arena fik sikkert flashbacks til mandagens kamp, da gæsterne fire minutter senere gjorde det til 0-2. I EfB’s venstreside blev Jonas Knudsen overløbet, hvorfra bolden blev lagt ind til Nicklas Helenius, der trykkede af fra kanten af feltet. Afslutningen rettede Thomas Enevoldsen af, så Martin Dubravka var chanceløs i målet, idet bolden ændrede retning og gik ind til venstre for EfB-keeperen.

Nede 0-2 efter pausen kom EfB ud med en energi og vilje, der hurtigt fik sat aalborgenserne under pres. Som i mandagens opgør kom der også en scoring kort efter pausen. Denne gang var det de blåstribede værter, der kom stærkt ud. Emil Lyng trykkede efter et godt løb af fra distancen, så bolden susede ind i højre hjørne udenfor AaB-keeper Nicolai Larsens rækkevidde. Lyngs scoring fik temperaturen på Blue Water Arena til at stige, så optimismen boblede og troen på et comeback lurede.

Nicklas Helenius havde efter en lille times tid muligheden for at lukke kampen, da han modtog et indlæg i feltet, men Martin Dubravka og EfB-defensiven hev to store parader op, så Helenius måtte se sine forsøg afvist.

Jublen blev endnu større efter 68 minutter, da Emil Lyng fra højre kant fandt Daniel Larsson, der fra en spids vinkel forsøgte sig med en afslutning mod fjerneste stolpe. Larsen nåede ned og fik afværget i første omgang, men returbolden havnede hos en klump af EfB-spillere, der nærmest kastede sig over den. Her blev det Kevin Mensah, der endte med at score det udlignende mål.

Om Mensah var blevet inspireret af Emil Lyngs langskudsmål, skal være usagt. Men blot fire minutter efter sin scoring til 2-2 takkede Mensah for pladsen og trak ind i banen, inden han sendte en langskudsperle op i krogen. 3-2 og nu var det pludselig EfB, der var på vej videre i pokalen.

Det endelige søm i de forsvarende pokalmestres kiste blev sat i af indskiftede Lasse Rise, da han headede Casper Nielsens indlæg i kassen til 4-2. Hvad der lignede en umulig opgave efter 45 minutter, blev i stedet til en mindeværdig aften på Blue Water Arena, da EfB revancherede mandagens nederlag og sendte AaB ud af pokalen.

Af Lars Johansen

nyheder_divider