Robin Söder skal gøre ondt på modstanderne

13. sep. 2014

Esbjerg fB begynder ikke at spille primitiv fodbold ved at høvle lange bolde op mod modstandernes bageste rækker på grund af placeringen i bunden af Superligaen. Men i hjemmekampen mod FC Vestsjælland vil spillernes attitude være præget af situationens alvor.

- Det skal afspejle sig i et aggressivt udtryk både med og uden bold, og vores spil skal foregå i længderetningen med aggressive løb op mod modstandernes forsvar. FC Vestsjælland er blevet dygtigere på bolden end senest, vi mødte holdet. De skaber flere chancer i åbent spil og lukker flere mål ind. Derfor vil det blive en anden, mere seværdig kamp, end senest de var her og parkerede bussen foran eget mål. Dengang var vi ikke dygtige nok til at finde modtræk, siger EfB’s cheftræner, Niels Frederiksen.

Mens Daniel Stenderup afløser en karantæneramt Eddi Gomes i forsvaret, varsler Niels Frederiksen, at svenske Robin Söder vil være med fra start mod Michael Hansens tropper.

- Robin adskiller sig fra de øvrige offensivspillere ved at bruge færre boldberøringer i kombinationsspillet. Hans færdigheder er forhåbentlig med til at give et kvikkere og hurtigere spil, som kan udstille modstandernes forsvar, siger Niels Frederiksen.

Michael Jakobsen får i Daniel Stenderup en erfaren makker i midterforsvaret, som har spillet godt 75 ligakampe for Brøndby IF, inden han kom til EfB. Jakobsens tilgang til kampen er ret simpel.

- Der har været knald på til træningen, og det skal der også være i vores situation. Der skal kriges, især mod en modstander, der stadig går hårdt til den i dueller, siger Michael Jakobsen.

Foruden Eddi Gomes er Lasse Rise ude med en mindre forstrækning, mens Magnus Lekven vender tilbage efter sygdom i kampen mod FC Midtjylland.

EfB – FC Vestsjælland er Fairplay-kamp

Uagtet kampens vigtighed vil der blive spillet med fairplay. Kampen er udpeget som FIFA Fairplay-dag, og det vil være synligt ved, at bolddrengene bærer det store DBU Fairplay-banner ind ved den fælles indmarch, og de to holds anførere bærer Fairplay-anførerbind.  

EfB spiller kampen i Superligaen mod FC Vestsjælland søndag den 14. september kl. 19.00 på Blue Water Arena.

Af Frede Madsen

nyheder_divider