Regnvåd nulløsning i Polen

31. Jul. 2014

Et voldsomt skybrud over Gliwice i Polen havde forsinket esbjergensernes ankomst, og kampstart blev udsat med ti minutter. Da kampen endelig kom i gang, blev det dog med EfB, der sad på bolden og var i kontrol med spillet. Til trods for dette havde polakkerne flere afslutninger, men ingen af disse blev farlige, og kampen sluttede 0-0.

Esbjerg fB startede godt på den regnvåde bane i Gliwice, Polen, og satte sig hurtigt på spillet. Kampens første chance kom dog først, da polakkerne kom igennem i venstre side og sendte bolden ind til Grzegorz Kuswik, der fra kort afstand sparkede bolden over målet.

EfB'erne holdt fast i spillet, men den næste store chance opstod igen ved polakkernes fødder, da Lukasz Surma hamrede bolden mod mål fra 25 meters afstand, og publikum brød ud i jubel. Jublen forstummede dog, da linjedommeren vinkede for målspark.

Pausens indskiftning af Magnus Lekven gav flere offensive afleveringer, og dette havde nær givet hurtig pote, da Martin Pusic kom igennem i venstre side og sendte bolden ind til Mick van Buren. Hans afslutning blev dog blokeret i sidste øjeblik.

Som tiden gik virkede esbjergenserne tilfredse med at få et enkelt point med hjem fra Polen, og der blev ikke presset voldsomt på for en scoring. I slutminutterne pressede polakkerne dog på i den anden ende, og da Jens Berthel Askou sendte en hård bold tilbage til Martin Dúbravka, fik han den ikke under kontrol med det samme. I stedet afleverede han lige i fødderne på Michal Szewczyk, der løftede bolden over ham men måtte se afslutningen afvist af stolpen. Flere chancer kom ikke, og kampen sluttede 0-0.

- Jeg sagde til spillerne efter kampen, at jeg var tilfreds med resultatet men ikke med spillet. Ruch Chorzów spillede mere eller mindre, som vi havde forventet, og vi var derfor ikke overraskede men velforberedte. Normalt vil det være en fordel at spille på hjemmebane, og efter 0-0 i Polen har vi nu returopgøret på hjemmebane, sagde Niels Frderiksen efter kampen.

Af Rasmus R. Nejstgaard

nyheder_divider