Sårede ulve kan stadig bide fra sig mod EfB

07. Nov. 2015

Blot to dage før søndagens kamp i Alka Superliga mod Esbjerg fB vendte FC Midtjylland hjem fra afstraffelsen i Napoli i Europa League, og de danske mestre er i forvejen belastet af et hårdt kampprogram.

EfB’s cheftræner, Jonas Dal, anerkender, at det ikke er den bedste forberedelse til opgøret, men går ikke så vidt som til at vurdere, at de sårede ulve er lige til at give dødsstødet på MCH Arena. Langt fra.  

- I en sådan situation må man spille med de midler, kræfter og spillere, man har, og jeg tror, at FC Midtjylland fortsat vil være i stand til at stille med et enormt stærkt hold, også med reserver. Selv skal vi ikke gøre så meget anderledes på grund af omstændighederne, for så bliver kampen ikke på vores præmisser. Men vi vil sætte bolden hurtigt i gang og bestræbe os på at holde spillet flydende, siger Jonas Dal.

Han har i ugens løb mærket den ventede positive effekt af at vinde en fodboldkamp på spillertruppen. Da FC Nordsjælland bragte sig foran 1-0 på Blue Water Arena, fulgte han nøje spillernes reaktioner og var glad for at se, at der ikke var tegn på opgivenhed og soloaktioner.

- Spillerne har været glade og tilfredse, og der er en helt anden stemning i truppen efter sejren. I kampen var jeg meget tilfreds med løbeindsatsen, der giver plads til de andre på holdet. Troen på, at de bevægelser og løb, man foretager sig, gavner hele holdet, er vigtig, siger Jonas Dal.´

EfB har ikke vundet på MCH Arena siden en pokalkamp i april 2011, og i Superligaen daterer den seneste sejr sig tilbage til FC Midtjyllands helt unge dage i 2001. Men mange jævnbyrdige opgør og uafgjorte kampe hører med til statistikken.

Truppen fra 2-1-sejren over FC Nordsjælland har fået genvalg. Michael Jakobsen og Kevin Mensah har siddet over ved flere træningspas i løbet af ugen, men deltog begge fuldt i lørdagstræningen og er klar.

EfB spiller kampen i Alka Superliga mod FC Midtjylland søndag den 8. november kl. 16.00 på MCH Arena.

Af Frede Madsen

nyheder_divider