Sæsonens første point

08. aug. 2016

Kevin Mensah bragte EfB foran 1-0, mens Jeppe Andersen scorede yderligere for hjemmeholdet i første halvleg og gjorde det til 2-0. Kort efter reducerede Mustafa Amini for AGF. Med en mand i undertal, som følge af Awer Mabils udvisning, kom EfB under et stort pres i anden halvleg. Det udnyttede Anthony Soares, da han udlignede til 2-2, hvilket også blev kampens endelige resultat.

EfB formåede fra kampens start at have en stor del af boldbesiddelsen, hvilket også førte til en stor mulighed til Robin Söder, der fik en fin aflevering fra højre side af Nikolaj Hagelskjær. Den svenske angriber misbrugte dog chancen, og stillingen forblev dermed 0-0.

En fejlaflevering fra EfBs bagerste geledder var få minutter senere tæt på at føre til en scoring til AGF. Den hvidblusede offensiv satte retning mod Jonas Jensens mål, og med et fladt indlæg var bolden centimeter fra at krydse målstregen. Heldigvis for hjemmeholdet, sneg bolden sig forbi højre målstolpe og videre ud til hjørnespark.

Midtvejs i første halvleg bragte Kevin Mensah vestjyderne foran med 1-0. Awer Mabils afslutning fra højre side blev blokeret af AGFs defensiv, og herefter landede bolden for fødderne af Kevin Mensah, der resolut sparkede til læderet og sendte den ind bag netmaskerne.

EfB fortsatte med at presse udeholdets defensiv, og den smalle føring på 1-0 viste sig også kun at være midlertidig. Jeppe Andersen fik, efter flot gennemspil i venstre side, frit løb mod mål.
Med et velplaceret skud satte han sikkert bolden i mål bag en chanceløs Aleksandar Jovanovic. Jublen bredte sig blandt spillere og tilskuere på Blue Water Arena.

Klapsalverne blev kort efter overdøvet af jublen fra gæsternes medrejsende fans. AGF svarede hurtigt igen og reducerede til 2-1. En fri Mustafa Amini modtog et præcis indlæg fra højre side. Med et flot hovedstød dirigerede han den videre ind bag Superliga-debutanten i Esbjergs mål, Jonas Jensen.

To minutter inden pausefløjt modtog EfBs Awer Mabil et rødt kort, da han og Martin Spelmann, som modtog et gult kort i samme ombæring, havde haft en batalje.

Anden halvlegs start var præget af et stort pres fra udeholdet, uden dog for alvor at sætte Jonas Jensen på prøve. Derimod dukkede Kevin Mensah op i venstre side, spurtede mod mål, men den indskiftede målmand, Steffen Rasmussen, kom ud og afværgede situationen.

Esbjergenserne fik, som anden halvleg skred frem, testet deres evner på de defensive standardsituationer, men ind ville bolden ikke for AGF. Derimod var Kevin Mensah igen på spil, da han blev sendt afsted i dybden, men Steffen Rasmussen kom fint ud ud og fik clearet bolden væk.

Sent i anden halvleg kom udligningen. Et indlæg fra højre side blev flugtet i mål af Anthony Soares, der udlignede for AGF. Dybt inde i overtiden var gæsterne millimeter fra at tage sejren med hjem til Aarhus, men Nikolaj Hagelskjær kom i vejen og sørgede for en pointdeling.

- Vi viste god gejst i dag. Der var gode præstationer og nogle rigtige flotte mål. Vi viste i dag, hvad der er forventet af os. Vi havde tre nye ændringer på midtbanen, og de gjorde det rigtig godt. Det var fantastisk af have Jeppe tilbage. Det var som at have en ny spiller på holdet. Det gør ondt ikke at få de tre point, men vi bliver ved, siger cheftræner Colin Todd om dagens kamp.

Af Martin Jørgensen.

nyheder_divider