Sæsonens sidste kamp har fået en ny dimension

17. maj. 2014

Esbjerg fB må påregne at blive taberdømt og miste et point for ulovlig brug af en spiller i superligakampen mod Randers FC 17. april. Dermed har klubben i sæsonens sidste kamp mod Viborg FF søndag eftermiddag på Blue Water Arena behov for et point for ved egen kraft at sikre sig den femteplads, der giver adgang til kvalifikationskampe til Europa League.

- Kampen mod Viborg ser ud til at få betydning for vores placering i Superligaen, og er vi ikke sikre på femtepladsen, må vi sørge for at få point. Vi har i forvejen masser af gode grunde til at slutte sæsonen godt af: Et stort hjemmepublikum, afsked med flere spillere og så videre. Jeg fokuserer på kampen og ikke ydre omstændigheder, siger cheftræner Niels Frederiksen.

EfB møder et mandskab, hvis superligaskæbne blev beseglet med nederlaget til FC Nordsjælland i næstsidste spillerunde, og visheden om nedrykning kan påvirke Viborgs indsats på forskellig vis.

- Det kan gå begge veje. Viborg har ikke noget at spille for, og nogle gange løsner det og sætter sig som et mål om at slutte ordentligt af i Superligaen. Det kan også gå den anden vej. Vi forbereder os på at møde et Viborg-hold, der gerne vil vise sig frem for sidste gang i Superligaen i denne omgang, siger Niels Frederiksen.

Hos EfB sidder Magnus Lekven over og erstattes af Jakob Andreasen.

EfB spiller kampen i Superligaen mod Viborg FF søndag den 18. maj kl. 17.00 på Blue Water Arena.

Af Frede Madsen

nyheder_divider