Schwartz skal få gang i karrieren og EfB’s offensiv

29. jan. 2016

Esbjerg fB har lejet Ronnie Schwartz til udløbet af denne sæson i Brøndby IF, der i forvejen har lejet den 26-årige angriber i den franske Ligue 1-klub, Guingamp.

Ronnie Schwartz spillede i ungdomsårene og de første seniorår i AaB, hvorfra han i 2011 skiftede til Randers FC og i tre sæsoner spillede 89 kampe og scorede 41 mål. Det pæne målgennemsnit vakte interesse i Guingamp, som hentede nordjyden i begyndelsen af 2015. Schwartz spillede 14 kampe og scorede to mål, men havde vanskeligt ved at etablere sig i den franske liga og blev lejet ud til Brøndby i denne sæson. Her har han i 21 kampe scoret syv mål og optrådt i startopstillingen i 10 af 16 superligakampe for klubben.

- Esbjerg spiller den form for fodbold med et 4-4-2-system, som jeg gerne vil spille og kan udvikle mig bedst i. I Brøndby har jeg mest spillet kant, hvilket ikke er min favoritposition, for jeg føler, jeg er bedst på toppen. Opholdet i Frankrig udviklede sig ikke, som jeg havde håbet på, men på det personlige plan lærte jeg meget af modgangen og den manglende spilletid. Det er den succes, jeg håbede at opnå i Guingamp, som jeg nu jagter ved at spille mange kampe og score en masse mål for Esbjerg, siger Ronnie Schwartz.

EfB-cheftræner Jonas Dal har trænet Ronnie Schwartz i et halvt år, da han som ungdomsspiller i AaB var udset til at indgå i FC Midtjyllands akademi. Jonas Dal ser frem til at tilknytte en spiller, hvis kvaliteter han på forhånd kender, og som, han ved, er i stand til at levere en hård arbejdsindsats og score mål.

- Som afløser for Nicki Bille er vi gået efter en fuldblodsangriber og dybdeløber, der bevæger sig ind i straffesparksfeltet og afslutter. Ronnie Schwartz er angriber med stort A, han arbejder hårdt og placerer sig hele tiden på kanten af offside og trykker modstandernes forsvar. Han vil kunne skabe kompleksitet i vores angrebsspil, så det kan veksle mellem hans dybdeløb og medspilleres modløb. Vi vil gerne have Ronnie til at spille mange kampe for os og vise, at han fortsat har det i sig efter en svær tid i Guingamp og Brøndby, siger Jonas Dal.

Han betragter lejeaftalen på fem måneder som ideel til at se hinanden an og vurdere eventuelle muligheder for et længevarende samarbejde. Ronnie Schwartz, der tiltræder i EfB mandag og snart flytter ind i en lejlighed i Esbjerg, kan være i truppen til EfB’s sidste testkamp før træningslejren i Tyrkiet, på udebane mod FC Fredericia tirsdag kl. 12.00.

Af Frede Madsen

nyheder_divider