Schweiziske mestre besejrede EfB

28. jan. 2017

Blot to dage efter træningskampen mod FC Nordsjælland blev esbjergenserne testet på internationalt niveau, da de schweiziske mestre, FC Basel, havde inviteret til træningskamp. Champions League-deltagerne viste højt niveau, men til trods for at hjemmeholdet starter den hjemlige turnering allerede i næste uge, spillede vestjyderne op med schweizerne, som dog tog sejren efter en enkelt scoring.

Esbjerg fB startede kampen godt, da Brent McGrath brød i gennem, men i stedet for selv at afslutte forsøgte han at spille Awer Mabil, der akkurat ikke nåede bolden.

Kort tid efter tabte en vestjyde bolden midt på banen, hvorefter hjemmeholdet fik en omstilling. FC Basel angreb i venstre side og sendte bolden indover mod Mohamed Elyounoussi, som kom først på bolden og afsluttede. Jeppe Højbjerg reddede forsøget, men returbolden havnede ligeledes ved angriberen, der igen afsluttede, og igen måtte se sit forsøg afværget af Jeppe Højbjerg. I tredje forsøg gik den dog ikke længere for Jeppe Højbjerg, der måtte se sig passeret af Mohamed Elyounoussi.

Inden pausen fik Jacob Lungi Sørensen en mulighed mod mål, men han forsøgte i stedet at spille bolden mod Awer Mabil, der akkurat ikke nåede pasningen.

I anden halvleg viste Konstantinos Tsimikas prøver på sin sparketeknik, da han tog sig af et frispark uden for feltet, men afslutningen blev afvist af stolpen. Senere fik både schweizerne og Mads Hvilsom sendt afslutninger afsted mod mål, men ingen passerede stregen, og kampen sluttede 1-0 til FC Basel.

- Vi er trætte af, at vi tabte, men ellers var det en opløftende præstation. Kampen kunne have endt uafgjort, men skulle der være en vinder, så var det fortjent, at det blev FC Basel. Det var en rigtig fin test og en god tur. Vi fik mere ud af kampen, end vi havde turdet håbe på. Vi var overraskende godt med og kunne med lidt held være forblevet ubesejret i opstarten, sagde cheftræner Lars Lungi Sørensen og tilføjede:

- Nu skal vi til at arbejde mere med bolden. Vi så nogle fine ting i dag, men der mangler stadig lidt.

Af Rasmus R. Nejstgaard

nyheder_divider