Söder og Jørgensen tilbage i truppen til bundbrag

02. mar. 2017

De tre bundhold i Alka Superliga forud for forårssæsonen, EfB, OB og Viborg FF, har fået point i de to spillerunder i februar og er rykket tættere på det øvrige felt af mandskaber, der kommer til at udgøre holdene i det kvalifikationsspil, der følger efter grundspillet.

Fredag aften mødes to af bundholdene, EfB og Viborg, i et brag på Blue Water Arena. Viborg har hentet point mod både FC Midtjylland og AGF, og EfB er kommet ud af opgørene mod to af bejlerne til mesterskabsspillet, SønderjyskE og Lyngby BK, med fire point.

- Om vi skal møde nummer 14 eller nummer seks eller syv er fuldstændig ligegyldigt. Jeg forventer en svær og lige kamp mod Viborg, der er god til at analysere sig frem til modstandernes svagheder og bruge al energien på at spille på det. Det er et fysisk stærkt og direkte spillende hold, der ellers kan være svær at beskrive, siger EfB’s cheftræner, Lars Lungi Sørensen.

Den offensive strateg, Robin Söder, er tilbage efter sygdom, og erfarne Jesper Jørgensen er på rekordtid klar efter en mindre knæoperation. De afløser Mads Hvilsom og Mathias Kristensen.  

- Det betyder meget at have begge tilbage. Robin Söder er vores topscorer og en rigtig dygtig angriber, hvis betydning i opspillet er stor. Det samme er tilfældet med Jesper, som, vi forventer, får en vigtig rolle for os i foråret. I næste uge træner Jeppe Andersen fuldt med under forudsætning af, at knæet holder, og så har vi alle spillere til rådighed. Vi har fokuseret på det fysiske i den korte uge efter den udsatte kamp mod Lyngby, alle spillere er med en enkelt undtagelse klar, og de er sultne, siger Lars Lungi Sørensen.

Sulten bekræftes af Jesper Jørgensen, der blev opereret for en meniskskade 8. februar og efter aftale med EfB’s sundhedsstab har gennemført en intensiv behandling hos en specialist.

- Efter to uger trænede jeg 100 procent med, selv om jeg havde fået at vide, at det ville tage seks til otte uger. Det tilskriver jeg behandleren og min egen indsats for at blive klar. Jeg føler mig i fin fysisk form nu, siger Jesper Jørgensen. 

Af Frede Madsen

nyheder_divider