Slaget om det sydlige Jylland endte uafgjort

28. Nov. 2014

Lokalbraget i Haderslev endte med at blive en kamp, hvor der mest blev skudt med løst krudt. EfB fik det ene point med hjem, trods udvisning til Mohammed Fellah og 25 minutter i undertal, da Jakob Ankersen spillede sin EfB-kamp nummer 150.

Opgøret om det sydlige Jylland blev indledt med et mindre overtag til hjemmeholdet. Overtaget tippede efter et lille kvarters tid til esbjergensernes side, men trods overtaget og en massiv boldbesiddelse, så var der langt mellem de farlige chancer.

I den modsatte ende forsøgte SønderjyskE’s Johan Absalonsen sig med et par afslutninger fra distancen, men Eddi Gomes fik ofret sig for holdet og blokkeret afslutningen, der efter andet forsøg blev clearet.

Efter en længere periode med esbjergensisk overtag kom den helt store chance, men hjemmeholdets Pierre Kanstrup kom ned og fik blokkeret, da Martin Pusic forsøgte at omsætte chancen til et mål.

Robin Söder havde inden halvlegens afslutning to gode muligheder for at få måltavlen til at lyse op. Første chance fik Söder, da Gomes sendte et frispark videre i feltet, men Söder fik aldrig kontrol over bolden i det lille felt, så chancen blev clearet for fødderne af EfB’s svenske angriber. Næste chance kom via et indlæg fra Ryan Johnson Laursen, men Söders hovedstød gik over træværket.

SønderjyskE var i stedet tæt på at score inden pausen, da deres højreback, Hallgrimur Jonasson, var gået med frem i forbindelse med et frispark. Bolden endte i det lille felt hos SønderjyskE’s islænding, der ikke nåede at få kontrol over bolden, inden Daniel Stenderup havde clearet bolden tæt på målstregen.

Söder var kort inde i anden halvleg tæt på igen, men han nåede ikke frem til den løse bold i feltet, før SønderjyskE-keeper Marin Skender havde snuppet bolden. Jagten på den forløsende første scoring blev mødt af en ekstra udfordring, da Mohammed Fellah blev sendt i bad. Den norske kantspiller fik sit andet gule kort, da han forsøgte at stoppe Henrik Hansen ved at hive ham i trøjen.

Marvin Pourie var tæt på at udnytte overtallet med det samme, da han med et hurtigt træk satte Jonas Knudsen i venstre side. Heldigvis var Eddi Gomes på plads, da Pourie forsøgte at lægge bolden ind til sine holdkammerater foran målet.

Med en mand i overtal øjnede hjemmeholdet mere end bare det ene point. Der kom derfor mere fart over spillerne i de lyseblå trøjer, hvilket øgede presset på den esbjergensiske defensiv, der i perioder fik nok at se til med at holde værterne væk. Med et godt og hurtigt opspil fik SønderjyskE åbnet op for EfB-defensiven, der blev spredt ud, så Adama Guira kunne trykke af fra kanten af feltet. Afslutningen mod stolpen nåede Dubravka ned til, men Johan Absalonsen indkasserede et gult kort, da han forsøgte at kæmpe bolden ud af hænderne på EfB-keeperen.

I kampens tillægstid blev 150-kampsjubilaren, Jakob Ankersen, erstattet af Jens Berthel Askou, der kom ind for at give defensiven lidt ekstra i slutminutterne. Kort tid efter Henrik Hansens forsøg fra distancen var Martin Pusic tæt på i den anden ende, men for anden gang i denne kamp blev Pusic afslutning blokkeret af en SønderjyskE-spiller, så slaget om Sønderjylland endte med en målløs pointdeling.

Af Lars Johansen

nyheder_divider