Sejr i Slagelse kan give yderligere fremdrift

31. okt. 2014

Med fire point i de seneste to kampe i Superligaen har Esbjerg fB fået skabt en skrøbelig afstand til nedrykningspladserne og kan tage yderligere et skridt væk fra bunden og overhale lørdagens modstander, FC Vestsjælland, i tilfælde af sæsonens tredje sejr.

EfB vandt ubesværet 3-0 i det seneste indbyrdes opgør mod vestsjællænderne for godt halvanden måned siden, men forudser en langt mere slidsom opgave i Slagelse.

 - FC Vestsjælland har en meget stærk hjemmebanestatistik, men jeg har før sagt, at holdet spiller mere offensivt end tidligere og lukker flere mål ind. Vi skal spille disciplineret og præstere en stor arbejdsindsats for igen at holde nullet. Desuden skal vi være dygtige på bolden, aggressive og bevæge os i højt tempo både med og uden bold, siger EfB’s cheftræner, Niels Frederiksen.

Efter nulløsningen mod Brøndby i Superligaen søndag præsterede EfB en sand målrus i 7-0-sejren over AC Horsens i DBU Pokalen blot tre dage senere, og Niels Frederiksen tager positive elementer med fra begge kampe til Harboe Arena.

 - I de to seneste superligakampe og pokalkampen har vi holdet nullet, hvad vi er meget tilfredse med. Vi tager også alle målene fra Horsens-kampen med, fordi de, om man så må sige, blev scoret af de rigtige spillere, de to angribere og Jakob Ankersen, som helst skal score, hvis vi skal hæve antallet af scoringer, siger Niels Frederiksen.

Han noterer sig også, at de spillere, der fik chancen i DBU Pokalen, først og fremmest Mohammed Fellah og Casper Nielsen, gjorde et godt indtryk og bød ind på en plads i startopstillingen.

En af pokalkampens profiler, Jeppe Andersen, sidder over med karantæne, og Lasse Rise skønnes fortsat at have mere nytte af at få et helt træningspas i stedet for begrænset spilletid i en superligakamp. De erstattes i truppen af Emil Lyng og Jens Berthel Askou.

Superligakampen mod FC Vestsjælland spilles lørdag den 1. november kl. 17.00 på Harboe Arena.

Af Frede Madsen

nyheder_divider