Sejr over boldspillerne fra Farum kan rykke

07. Dec. 2014

Esbjerg fB kan med en sejr over FC Nordsjælland i årets sidste kamp i Superligaen mandag aften bringe sig op i den bedste halvdel, såfremt Hobro forinden har sat point til på udebane mod FC Vestsjælland. Efter en sæsonstart med trængsler vil efterårssæsonen i givet fald kunne fremstå tilforladelig med en plads i kvartfinalen i DBU Pokalen og sæsonmålet ind for rækkevidde i ligaen.

- Der er forskel på at gå på juleferie med 19 eller 22 point. Formår vi at vinde, har vi haft et ganske fint efterår. Taber vi, har det ikke helt været godt nok. Få point afgør, om efteråret er godkendt, og uanset resultatet vil vi gå til vinterpausen med den bedste efterårsplacering i de seneste tre sæsoner. Det siger så heller ikke så meget, siger EfB’s cheftræner, Niels Frederiksen.

EfB gjorde rent bord og vandt alle tre superligakampe over FC Nordsjælland i seneste sæson. I denne sæson tabte holdet det første, jævnbyrdige opgør i Farum med 3-2. EfB har blot et nederlag i de seneste seks ligakampe, mens nordsjællænderne gjorde effektivt ende på en negativ stime med blot to point i seks kampe ved at udspille Brøndby IF på kunstgræsset.

- Nordsjælland har fantastisk dygtige boldspillere, især de seks forreste, og det fik de lov til at vise mod Brøndby. Det var første gang længe, de stillede i, hvad de betragter som stærkeste opstilling. De skal ikke have så megen tid og plads, dertil er de for dygtige, siger Niels Frederiksen.

EfB slap for et udmarvende pokalslag torsdag aften mod FC Midtjylland, hvis reservespækkede mandskab blev reduceret til 10 mand i det første kvarter, hvorefter EfB ikke have problemer med at kontrollere en 3-0-sejr hjem. Mod FC Nordsjælland skal der sættes andre spillemæssige aftryk.

- Vi fungerer bedst, når vi har aggressivitet og tempo i vores spil, både med og uden bold. Højt pres og fart i boldomgangen har vi haft succes med, siger Niels Frederiksen.

Mohammed Fellah er ude med karantæne efter to gule kort i SønderjyskE-kampen, og Jesper Rasmussen og Jeppe Brinch er nye i truppen i forhold til den kamp.

EfB spiller kampen i Superligaen mod FC Nordsjælland mandag den 8. december kl. 19.00 på Blue Water Arena.

Af Frede Madsen

nyheder_divider