Sejren udeblev mod Brøndby

26. okt. 2014

EfB måtte for anden gang i denne sæson nøjes med det ene point, da Brøndby for anden gang på kort tid gæstede Blue Water Arena. Spillet var bestemt til mere, men når den afgørende scoring udebliver, udebliver også de tre point.

Stemningen og spillehumøret var i top, da EfB tog imod Brøndby. De to mandskaber bød op til dans med tempo og underholdende fodbold. Kampens første chance tilfaldt Martin Pusic. Efter en omstilling, hvor Andrew Hjulsager var ved at slippe igennem den esbjergensiske defensiv, røg bolden op til Pusic. Med et par frække træk kom han ind i banen, hvorfra der blev trykket af med venstrebenet. Forsøget overlistede dog ikke Lukas Hradecky i Brøndby-målet.

Første halvleg kastede flere gode esbjergensiske forsøg af sig. På venstre kant satte Jonas Knudsen tempo på, så der blev plads til et skudforsøg. Afslutningen mod fjerneste stolpe blev dog sendt ud til hjørnespark. Der kom Hans Henrik Andreasen højest i luftduellen, men hovedstødet røg ikke i netmaskerne.

Mulighederne tilfaldt hovedsageligt esbjergenserne i første halvleg. Robin Söder var i to omgange tæt på, men det blev ved lige ved og næsten, hvor den helt store chance blev snuppet for næsen af Söder, da Lukas Hradecky kom ud og greb bolden, da Söder skulle til at afslutte.

Jubelbrølet kom efter 36 minutters spil, men til hjemmepublikummets store ærgrelse blev jublen kortvarig, da linjedommeren havde markeret for offside, da Hans Henrik Andreasen brugte hovedet til at sendte frisparket fra Jakob Ankersen i mål. Mulighederne og overtaget var der i de første 45 minutter, men esbjergenserne måtte gå til pause uden scoringer.

Hjemmeholdet kom blæsende ud af starthullerne efter pausen og fortsatte de flotte takter fra første halvleg. Robin Söder var indenfor et minut tæt på at prikke bolden i mål to gange. Første gang kom Lukas Hradecky i vejen, da Pusic forsøgte at lægge bolden ind til Söder fra baglinjen. I anden ombæring var det Söder selv, der efter at have sat Dario Dumic med en hurtig vending, fik trykket af, men afslutningen blev reddet.

EfB lagde i flere perioder et højt og stærkt pres på gæsterne, der lurede på en dræbende omstilling. Det brændte for alvor på foran Brøndby-målet efter en lille times tid, men i stedet var det gæsternes Teemu Pukki, der var tæt på at score, men afslutningen tæt inde på mål sad lige på Dubravka, så hjemmeholdet slap med skrækken.

Der var ingen tvivl om, at Niels Frederiksen og spillerne lugtede blod og tre point. Casper Nielsen erstattede en skadet Hans Henrik Andreasen, hvorefter også Mikkel Vestergaard og sidenhen Lasse Rise kom på banen. Vestergaard var også tæt på at få en scoring i sit comeback, da det esbjergensiske pres var tæt på at give gevinst, men den hurtige angriber kunne ikke komme frem til afslutningen, så chancen løb ud i sandet.

Med fem minutter tilbage af den ordinære spilletid blev der fyret op for pyroteknikken hos de medrejsende Brøndby-tilskuere. Om det var et forsøg på at lægge røgslør, så deres helte kunne få en mulighed for at stjæle de tre point, skal være usagt, men det meste af D-tribunen blev for en stund tildækket af røg.

Den forløsende scoring udeblev, så esbjergenserne måtte tage til takke med et enkelt point, selvom spillet bestemt var til fuld valuta på pointkontoen.

Af Lars Johansen

nyheder_divider