Sejrssult i første hjemmebanekamp i tre måneder

05. mar. 2016

Esbjerg fB befinder sig foran fem dage med hjemmekampe mod Randers FC søndag og AGF fredag, som i tilfælde af sejre kan give et godt afsæt til at lægge luft til bunden af Alka Superliga. EfB har blot fået et point i de seneste fire hjemmekampe mod Randers og har hårdt brug for en sejr i den første kamp på Blue Water Arena i tre måneder.

- Alle 15 kampe vil være med til at definere vores forår, og lige nu er det kun Randers, der står i hovedet på os. Vi har ikke tænkt en tanke i retning af AGF. Det handler om at være til stede i nuet og vinde fodboldkampe, og det bliver superfedt at være tilbage på et stadion, hvor folk holder med os, og hvor fansene har tænkt sig at være meget på, siger EfB-cheftræner Jonas Dal.

EfB tabte forårspremieren mod FC København med 2-1 på et omdiskuteret mål, og defensivt bestod holdet over for den største udfordring, der findes i dansk klubfodbold lige nu.

- Kan vi bevare det udtryk, bliver det svært at spille mod os, score mod os og vinde mod os. Men vi skal være bedre til at skabe chancer og score mål end i Parken. I denne fase af sæsonen med nye spillere og svære baneforhold handler det meget om at undgå at lave for mange graverende fejl. Så det hold, der undgår at blotte sig, står godt, og så handler det som altid om at vinde dueller. Vi matchede stort set FC København i duellerne, og kan vi holde det niveau, kan vi måske få en fordel mod Randers, siger Jonas Dal.

Han roser Colin Todds tropper for at være et godt, sammenspillet mandskab, der ved, hvad det vil, kan og skal. Randers magter både at spille bolden i rum og direkte i fødderne på hinanden, og holdet har ifølge Jonas Dal potentiale til at bide topholdene i haserne, men nok heller ikke mere.

EfB stiller med samme trup som i Telia Parken, hvor tre spillere debuterede for EfB, og to fik superligadebut. I 18-mandstruppen har nu kun unge Marco Lund debuten til gode.

EfB spiller kampen i Alka Superliga mod Randers FC søndag den 6. marts kl. 13.00 på Blue Water Arena.

Af Frede Madsen

nyheder_divider