Sen hovedstødsscoring sikrede det ene point

27. Nov. 2016

For at finde Esbjerg fBs sidste nederlag på eget græs til FC Nordsjælland, skal man helt tilbage til 2009, så statistikken var med hjemmeholdet inden søndagens opgør mellem de to hold. Det blev heller ikke til et nederlag i denne omgang, da kampen sluttede 2-2. Robin Söder og Brent McGrath scorede esbjergensernes mål.

Allerede i kampens første minut var hjemmeholdet tæt på ved Awer Mabil, der stod fri ved bagerste stolpe og afsluttede mål, men skuddet blev blokeret videre ud til hjørnespark. I minutterne herefter lykkedes EfB med at presse gæsterne højt på banen, så gæsterne havde svært ved at få den boldbesiddende spillestil til at fungere.

Det var dog nordsjællænderne, der først kom på tavlen, da Godsway Donyoh blev sendt afsted langs venstre kanten, hvor han tog et træk forbi Marco Lund og sendte bolden ind foran til Marcus Ingvartsen. Topscoreren svigtede ikke og scorede sikkert med indersiden.  

Gæsterne fandt ind i en bedre rytme i løbet af første halvleg, og efter et kvarters spil fik lynhurtige Ernest Asante en stikning i højre side, hvor kantspilleren fik afsluttet på mål, men Jonas Jensen afværgede situationen og puffede læderet ud til hjørnespark.

Kort før pausefløjt fik Awer Mabil en gylden mulighed for at udligne for EfB. Esbjergensernes angreb blev startet med hurtige kombinationer på midten og herefter blev spillet vendt over mod venstrekanten, hvor Awer Mabil modtog bolden, tog et træk ind i banen og afsluttede mod mål, men ind ville den ikke.

I angrebet efter var gæsterne tæt på at udbygge føringen, da Marcus Ingvartsen opsnappede bolden og satte tempo mod Jonas Jensen, men Esbjerg-målmanden fik reddet med den den ene fod. I dommerens tillægstid var det tæt på for hjemmeholdet, da Awer Mabil bankede et frispark fra 25 meter på stolpen.

Anden halvleg var kun lige begyndt, da EfB udlignede på mål af Robin Söder. Assisten stod Awer Mabil for, da han tryllede på venstrekanten, satte et par spillere af, inden han sendte et indlæg ind i panden på den svenske angriber, der var sikkerheden selv.

Gæsternes hurtige kantspillere var farlige i flere omgange i anden halvlegs begyndelse, hvor Godsway Donyoh blandt andet var tæt på med en afslutning, der røg lige forbi den ene opstander. Minutter efter var Awer Mabils højrefod ved at snyde Indy Groothuizen, der gav en retur på et langskud, som Robin Söder efterfølgende kom først på, men hans afslutning blev blokeret.

Føringsmålet kom dog efter 77 minutter, da manden bag FCNs første assist, Godsway Donyoh, igen var på spil i venstre side. Han tog bolden med sig til baglinjen og sendte et indlæg ind til Ernest Asante, der fik dirigeret den videre i mål med venstrepoten.

I kampens allersidste minut kom den forløsende udligning på et hovedstødsmål af Brent McGrath, der stod fri ved bagerste stolpe og kunne heade bolden ind bag en chanceløs Indy Groothuizen, der ikke kunne forhindre den sene udligning.

Af Martin Jørgensen

nyheder_divider